Τετράωρη στάση εργασίας από τις 11.00 το πρωί έως τις 15.00 το μεσημέρι, από κοινού με τον Πανελλήνιο Ιατρικό Σύλλογο (ΠΙΣ), την ΠΟΣΕΥΠ-ΕΟΠΥΥ και άλλους υγειονομικούς φορείς πραγματοποιεί η Ομοσπονδία Ενώσεων Νοσοκομειακών Γιατρών Ελλάδας (ΟΕΝΓΕ).

Στη 1 το μεσημέρι θα πραγματοποιηθεί συλλαλητήριο έξω από το υπουργείο Υγείας και πορεία προς τη Βουλή.

Αίτημα της ΟΕΝΓΕ είναι η απόσυρση του νομοσχεδίου για τις αλλαγές στην Πρωτοβάθμια Φροντίδα Υγείας που, σύμφωνα με σχετική ανακοίνωση της εκτελεστικής γραμματείας, διαλύει την Πρωτοβάθμια Φροντίδα Υγείας και ταυτόχρονα απειλεί με διάλυση τα νοσοκομεία και τα κέντρα υγείας, αφήνοντας τους πολίτες χωρίς περίθαλψη.

Η εκτελεστική γραμματεία της ΟΕΝΓΕ καταγγέλλει την κυβέρνηση για κατεδάφιση του ΕΣΥ, του ΕΟΠΥΥ, του δημόσιου τομέα υγείας και για νέα επίθεση στις «άδειες τσέπες των πολιτών», που αφορά σε δαπάνες ιατροφαρμακευτικής περίθαλψης, καθώς και για «υγειονομική γενοκτονία» στον βωμό των μνημονιακών συμβάσεων.

Παναττική στάση εργασίας και συγκέντρωση στην Ευελπίδων

Τετράωρη παναττική στάση εργασίας από τις 10.00 το πρωί έως τις 14.00 το μεσημέρι έχει εξαγγείλει η ΑΔΕΔΥ για σήμερα Πέμπτη, καλώντας τους εργαζομένους στο Δημόσιο να μετάσχουν στη συγκέντρωση, στα δικαστήρια της πρώην Σχολής Ευελπίδων για να συμπαρασταθούν στον Παύλο Αντωνόπουλο.

Ο Παύλος Αντωνόπουλος είχε συλληφθεί στα Προπύλαια, στη διάρκεια συγκέντρωσης κατά της ελληνικής προεδρίας του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου της ΕΕ.