«Αποκηρύσσω αυτά που είπε ο Ξηρός. Δεν συμφωνώ με την βία, γιατί η βία φέρνει πάντα βία. Ασχέτως αν το παιδί μου το σκοτώσανε, δεν μπορούμε να παίρνουμε όλοι τα όπλα στα χέρια». Αυτά είναι τα σπουδαία λόγια του Γιάννη Καναούτη, πατέρα του Θανάση, του 19χρονου, που έχασε την ζωή του τον Αύγουστο μετά το επεισόδιο που είχε με ελεγκτή, επειδή δεν έκοψε εισιτήριο.

Ο νεαρός σκοτώθηκε κ��τά την πτώση του από το τρόλεϊ της γραμμής στο Περιστέρι. Ο καταζητούμενος τρομοκράτης Χριστόδουλος Ξηρός αναφέρθηκε σε αυτό το περιστατικό και στην επιστολή του επιτέθηκε κατά ελεγκτών αλλά και δημοσιογράφων.

Συγκεκριμένα ο «Μανώλης» της 17Ν είπε: «Μην παριστάνετε λοιπόν τους τιμητές και τους προστάτες τη στιγμή που δολοφονείτε τους νέους για 1,40 ευρώ και δεν σας καίγεται καρφί. Όχι σε εμάς απατεώνες των ΜΜΕ φερέφωνα των δανειστών, δοσίλογοι του Δ Ράιχ. Είναι φυσικό η έξοδος μου να προκαλεί πανικό και τρόμο σε σας και σε όσους υπηρετείτε».

Ο χαροκαμένος πατέρας ο όποιος περνάει τον δικό του Γολγοθά καθημερινά χωρίς τον μονάκριβο γιο του Θανάση καταδίκασε απερίφραστα τις απειλές του Ξηρού.

«Αποκηρύσσω τη δήλωση του Ξηρού υπέρ της βίας, γιατί η βία έφερε τον θάνατο του παιδιού μου. Είμαι υπέρ της δικαιοσύνης. Για αυτό υπάρχει η δικαιοσύνη. Δεν μπορεί ο καθένας να βγαίνει και να τρομοκρατεί τον κόσμο, τους δημοσιογράφους, τα πάντα», είπε στο κεντρικό δελτίο ειδήσεων του Star, ενώ έστειλε και ένα μήνυμα στον καταζητούμενο Ξηρό: «Είμαι κατά της τρομοκρατίας της βίας».