Αρνήθηκε οποιαδήποτε σχέση με την οργάνωση «Συνομωσία Πυρήνων της Φωτιάς», αλλά και τη συμμετοχή του στην αιματηρή ληστεία στην Πάρο, κατά την οποία έχασε τη ζωή του ένας άνθρωπος, ο κατηγορούμενος Τάσος Θεοφίλου απολογούμενος ενώπιον του τριμελούς εφετείου κακουργημάτων.

Ο κατηγορούμενος τόνισε προς το δικαστήριο παραδέχτηκε ότι ήταν φίλοι και συμφοιτητές με τον επίσης κατηγορούμενο Κώστα Σακκά, ωστόσο αρνείται οποιαδήποτε σχέση με την ΣΦΠ.

« Είμαι αναρχικός κομμουνιστής. Δεν έχω καμία σχέση με ΣΠΦ γιατί μας χωρίζουν αξιακά θέματα. Η ΣΠΦ είναι αναρχομηδενιστική οργάνωση. Έχω πάει στο σπίτι του Σακκά, είμαστε συμφοιτητές και φίλοι…
… Η υπόθεση της Πάρου είναι σκευωρία. Η κατάσταση ήταν τόσο γελοία που δεν έκανα ούτε αίτηση αποφυλάκισης».

Για την άρνησή του να δώσει δείγμα DNA, ο Τάσος Θεοφίλου είπε: «Δεν υπάρχει ούτε μισό αξιόπιστο στοιχείο, ούτε οι αυτόπτες δεν με αναγνώρισαν. Αρνήθηκα να δώσω DNA για πολιτικούς λόγους. Αρνούμαι το βιολογικό φακέλωμα.

Από 2-10 Αυγούστου βοηθούσα στην ανακαίνιση στο Στέκι Μεταναστών. Η δημόσια έκθεση μου (ήταν ενεργός μπλόγκερ) δεν μου επέτρεπε να έχω συνωμοτικό βίο.