Πρώτη Ανάρτηση: 22/01/2014 12:02

Κατά της πώλησης των Μη Υποχρεωτικώς Συνταγογραφούμενων Φαρμάκων (ΜΥΣΥΦΑ) ακόμα και από τα σουπερμάρκετ και της απελευθέρωσης της τιμής τους τάσσεται ο Πανελλήνιος Φαρμακευτικός Σύλλογος (ΠΦΣ), προειδοποιώντας με κινητοποιήσεις του κλάδου.


Οι ίδιοι δηλώνουν έτοιμοι να προχωρήσουν σε κινητοποιήσεις , αφού κατά τη διάρκεια της χθεσινής τους συνεδρίασης είπαν πως δεν πρόκειται να δεχτούν αυτό το μέτρο. Το υπουργείο Υγείας και ο ΕΟΦ βρίσκονται στο πλευρό τους .

Οι φαρμακοποιοί υποστηρίζουν πως τα φάρμακα δεν μπορούν να διατίθενται σαν καραμέλες στα φαρμακεία, καθώς οι τιμές θα ανέβουν σε αντίθεση με αυτά που ισχυρίζονται το υπουργείο Ανάπτυξης και ο ΟΟΣΑ και θέτουν σε κίνδυνο τη δημόσια υγεία.

Συνεχίζουν την απεργία οι γιατροί του ΕΟΠΥΥ

Την παράταση της απεργίας τους μέχρι τις 7 Φεβρουαρίου αποφάσισαν οι γιατροί του ΕΟΠΥΥ σε νέα συνεδρίαση της Εκτελεστικής Γραμματείας της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Συλλόγων Επιστημονικού Υγειονομικού Προσωπικού.

Η Πανελλήνια Ομοσπονδία του κλάδου απευθύνει κάλεσμα συμμετοχής στη κοινή συγκέντρωση ΟΕΝΓΕ-ΠΟΕΔΗΝ που θα γίνει στη 1 το μεσημέρι της Πέμπτης έξω από το υπουργείο Υγείας.

Δείτε το βίντεο…