Να αναγνωρίσουν και να αποτυπώσουν την ευτυχία και τη δυστυχία αντιστοίχως μέσα στο σχολείο, κλήθηκαν μαθητές από 65 συνολικά χώρες, έπειτα από έρευνα του ΟΟΣΑ.

Τα αποτελέσματα για τη χώρα μας; Οι Έλληνες μαθητές συγκαταλέγονται στην 4η θέση στο συνδυασμό επίδοσης και κακής διάθεσης...

Τα αποτελέσματα βγήκαν έπειτα από έρευνα στις επιδόσεις των μαθητών στα Μαθηματικά, την Έκθεση και τις Επιστήμες, ενώ παράλληλα κλήθηκαν να απαντήσουν στο ερώτημα «Αισθάνεσαι ευτυχισμένος στο σχολείο;»

Αυτό που έχει το περισσότερο ενδιαφέρον είναι η εικονοποίηση. Ο Τζέικ Λεβί, αναλυτής δεδομένων του BuzzFeed δημιούργησε μία ευφάνταστη εικόνα για να αποδώσει οπτικά τα αποτελέσματα της έκθεσης του ΟΟΣΑ.

Καλύτεροι βαθμοί και πιο ευτυχισμένοι
1. Σιγκαπούρη
2. Ταϊβάν
3. Ελβετία
3. Χονγκ Κονγκ
4.. Λιχτενστάιν
5. Σαγκάη - Κίνα
6. Ιαπωνία
7. Ισλανδία
8. Βιετνάμ
9. Μακάου - Κίνα

Χειρότερες βαθμολογίες - πιο δυστυχισμένοι
1. Κατάρ
2. Αργεντινή
3. Κύπρος
4. Ελλάδα
5. Σλοβακία
6. Ρουμανία
7. Τυνησία
8. Ρωσία
8. Μαυροβούνιο
9. Ιορδανία

Μεμονωμένα, οι πιο ευτυχισμένοι μαθητές είναι οι Ινδονήσιοι, οι πιο δυστυχισμένοι οι Νοτιοκορεάτες, τις καλύτερες επιδόσεις έχουν οι Κινέζοι (Σαγκάη) και τις χειρότερες οι Περουβιανοί.
Καλές επιδόσεις έχουν πετύχει οι μαθητές και σε Ολλανδία, Καναδά, Γερμανία Αυστραλία Σλοβενία.

Στις πιο μέτριες επιδόσεις κατατάσσονται οι μαθητές των ΗΠΑ, της Σερβίας, της Λιθουανίας και της Ουγγαρίας, ενώ στο συνδυασμό πιο μέτριας διάθεσης και επίδοσης αυτοί της Τουρκίας και των Εμιράτων.

Δείτε αναλυτικά το διάγραμμα του ΟΟΣΑ αλλά και τους καταλόγους των καλύτερων και των χειρότερων σχολείων:

schools_0.jpg

schools_1.jpg