Πρώτη ανάρτηση: 22/01/2014 07:37​

Στα κρατητήρια της Αστυνομικής Διεύθυνσης Άρτας βρίσκεται από το απόγευμα της Τρίτης 21ης Ιανουαρίου δάσκαλος που κατηγορείται για ανάρμοστη συμπεριφορά απέναντι σε μαθητή, που απ' ότι φαίνεται ξεπερνά κάθε όριο!

Όλα έγιναν την τελευταία ώρα του μαθήματος στο 8ο δημοτικό σχολείο Άρτας, όταν ο δάσκαλος σύμφωνα με πληροφορίες ζήτησε από ένα παιδί του τμήματος της Β΄ τάξης να χαστουκίσει συμμαθητή τους γιατί σηκώθηκε την ώρα του μαθήματος με κατεύθυνση προς την πόρτα. Στη συνέ��εια μάλιστα, όπως ανέφερε στην εκπομπή Πρώτη Γραμμή ο πατέρας του μικρού, ο δάσκαλος είπε σε δύο άλλα παιδιά να το χαστουκίσουν και εκείνα για να μην τολμήσει να το ξανακάνει.

Ο μαθητής της β΄ τάξης περίμενε με κλάματα τη μητέρα του στην αυλή του σχολείου. Ότον εκείνη ρώτησε τι συνέβη, άρχισε να της περιγράφει το περιστατικό. Η αντίδραση της μητέρας ήταν άμεση, πηγαίνοντας κατευθείαν στην Αστυνομική Διεύθυνση Άρτας για να καταγγείλει το γεγονός.

Παράλληλα ενημέρωσε τον πατέρα του παιδιού που ζει και εργάζεται στην Αθήνα, ο οποίος και κινήθηκε προς πάσα κατεύθυνση για την αποκατάσταση της υπόληψης, της αξιοπρέπειας και του ήθους του γιού του.

Από την Αστυνομική Διεύθυνση αναζητήθηκε ο δάσκαλος μετά από μήνυση που κατέθεσαν οι γονείς, που αργότερα συνελήφθη και βρίσκεται κρατούμενος πλέον όλη τη νύχτα στα κρατητήρια.

Η σύλληψη έγινε στα πλαίσια του αυτοφώρου και σήμερα οδηγείται στην Εισαγγελία.

Να σημειωθεί ότι ο μαθητής της 2ας δημοτικού μεταφέρθηκε στο νοσοκομείο Άρτας, όπου του παρασχέθηκαν οι πρώτες βοήθειες ενώ σήμερα πήγε κανονικά στο σχολείο αν και δεν ήθελε.

Ο 54χρονος δάσκαλος από τη μεριά του αρνείται τις κατηγορίες που του αποδίδονται, όπως είπε η διευθύντρια του εν λόγω σχολείου στον Γιώργο Παπαδάκη.

Ενημέρωση για το περιστατικό ζήτησε και έλαβε ο διευθυντής Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης Λεωνίδας Γκόρος, ο οποίος από τη στιγμή που θα προκύψουν επιβαρυντικά στοιχεία ως αποτέλεσμα των ερευνών, φέρεται αποφασισμένος να προχωρήσει στην πειθαρχική δίωξη του δασκάλου.

Κάποιες άλλες πληροφορίες εν τω μεταξύ κάνουν λόγο για ανάρμοστη συμπεριφορά του εν λόγω εκπαιδευτικού και κατά το παρελθόν.