Οι ίδιοι περιοριστικοί όροι, με τους οποίους ήδη είχε αφεθεί ελεύθερος προ καιρού, επιβλήθηκαν στον κατηγ��ρούμενο ως μέλος της «Συνομωσίας Πυρήνων της Φωτιάς», Κώστα Σακκά μετά την απολογία του στον ανακριτή.

Ο νεαρός αφέθηκε εκ νέου ελεύθερος με τους περιοριστικούς όρους που είχε δηλαδή: απαγόρευση από τη χώρα και το Νομό Αττικής, εμφάνιση κάθε Δευτέρα στο Α.Τ. της περιοχής του , καμία επαφή με τους συγκατηγορουμένους του και 5. 000 ευρώ εγγύηση.

Ο Κ. Σακκάς απολογήθηκε με υπόμνημα στο οποίο υποστηρίζει ότι δεν έχει καμία σχέση με τις αποδιδόμενες σε αυτόν πράξεις και ότι ποτέ δεν συμμετείχε με οιονδήποτε τρόπο στην ΣΠΦ.

Για τα δακτυλικά αποτυπώματα που εντοπίστηκαν σε δυο σακούλες πολυκαταστήματος, φέρεται να είπε: Ανακαλύφθηκαν από την αστυνομία σχεδόν 5 χρόνια μετά (23-9-2009 η κατάσχεση στο Χαλάνδρι και ο ίδιος από τις 4-10-2010 ήταν στα χέρια των αρχών).

Τα αποτυπώματα εντοπιστήκαν σε κινητά αντικείμενα χωρίς αυτόνομο ποινικό ενδιαφέρον.

Επικαλείται σκεπτικό δικαστικής απόφασης με την οποία απαλλάχτηκαν από την ίδια κατηγορία οι τρείς άλλοι κατηγορούμενοι.

Τονίζει ότι με συγκατηγορούμενους του που έχουν αναλάβει ευθύνη για συμμετοχή σε ΣΠΦ έχει μόνο φιλικές-κοινωνικές σχέσεις.

Δεν υπάρχει δυνατότητα νέας προφυλάκισης με παλιά στοιχεία.

Έχει προσφύγει στο Δικαστήριο Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων και εκκρεμεί η απόφαση.