Αναμφισ��ήτητα πρόκειται για τις πιο περίεργες κλοπές που έχουν καταγραφεί τα τελευταία χρόνια.

Απορίας άξιον αποτελεί το γεγονός ότι χιλιάδες κουτιά με βιάγκρα εκλάπησαν από στρατιωτική βάση της Πολεμικής Αεροπορίας στο Νόρφολκ της Βρετανίας.

Μάλιστα, δεν είναι η πρώτη φορά που διάφορα αντικείμενα κάνουν «φτερά», αφού τα τελευταία χρόνια η συγκεκριμένη στρατιωτική βάση έχει γίνει στόχος… ληστών.

Το εύλογο ερώτημα όμως που προκύπτει είναι το εξής: «Τι δουλειά έχουν χιλιάδες βιάγκρα στο στρατόπεδο;».

Την απάντηση δίνει δημοσίευμα του περιοδικού Τimes που έρχεται στο φως της δημοσιότητας, και αναφέρει π��ς τα χάπια χρησιμοποιούνται για την αντιμετώπιση προβλημάτων που αφορούν στην αρτηριακή πίεση».

Όσο για τις 100 ξιφολόγχες που εξαφανίστηκαν μυστηριωδώς, οι υπεύθυνοι ανέφεραν πως χρησιμοποιούνται για τον εξοπλισμό πυρηνικών υποβρυχίων από την RAF στο Norfolk.

Μόνο πέρυσι, εκλάπησαν από διάφορες στρατιωτικές αποθήκες του υπουργείου Άμυνας, 100 ξιφολόγχες, χιλιάδες φυσίγγια, ένα φορτηγό Bedford και ένα βιομηχανικό πλυντήριο.

Οι κλέφτες μετάλλου, έχουν κλέψει επίσης, μολύβδινα αντικείμενα, σωλήνες χαλκού, ηλεκτρικά καλώδια και καλοριφέρ καθώς και ένα χάλκινο άγαλμα αξίας 30.000 ευρώ από τους στρατώνες στο Knightsbridge και ασημένια μαχαιροπήρουνα 8.5000 ευρώ από τους στρατώνες πεζικού και ιππικού στο Redford κοντά στο Εδιμβούργο.

Ο υπουργός Άμυνας Άντριου Μιούρισον, δήλωσε: «Το Υπουργείο Άμυνας παίρνει στα σοβαρά τον εντοπισμό και την αποτροπ�� της απάτης και κλοπής και δημιούργησε πέρυσι ένα νέο τμήμα για τη βελτίωση της διαχείρισης της κλοπής από την άμυνα, ενώ στόχος είναι η ελαχιστοποίηση των απωλειών του αμυντικού προϋπολογισμού, ώστε να μεγιστοποιηθεί το ποσό που δαπανάτε για τις ένοπλες δυνάμεις μας».