Κακά είναι τα μαντάτα για μια ακόμα φορά για τη χώρα μας.. Ενώ κάποιοι μιλούν για ανάκαμψη της ελληνικής οικονομίας και αναστροφής του κλίματος για την ανεργία, στοιχεία από το Διεθνές Γραφείο Εργασίας τους διαψεύδουν.
Συγκεκριμένα, σύμφωνα με τα στοιχεία αυτά, στην Ελλάδα παρατηρείται το μεγαλύτερο χρονικό διάστημα που αναγκάζεται να μείνει ένας άνεργος εκτός της αγοράς εργασίας

Πρόκειται για ένα διάστημα που συνεχώς αυξάνεται. Πλέον λοιπόν, ο μέσος χρόνος ανέβηκε σε πάνω από 9 μήνες, ξεπερνώντας, έτσι, και τη μέχρι πρότινος... πρωταθλήτρια Νότιο Αφρική.

Παρόλο που η αύξηση του χρόνου παραμονής είναι μια γενική τάση μετά την έναρξη της χρηματοπιστωτικής κρίσης το 2008 στην Ελλάδα φαίνεται ότι έχει ιδιαίτερη επιμονή.

Το 2013 οι άνεργοι αυξήθηκαν κατά 5 εκατομμύρια περισσότερο από το 2012. Το σύνολο των ανέργων ανήλθε στα 202 εκατομμύρια.

Το 45% των ανέργων είναι στις περιοχές της Νότιας και Ανατολικής Ασίας, στην υποσαχάρια Αφρική και την Ευρώπη. Αντιθέτως, στην αύξηση της ανεργίας, η Λατινική Αμερική συμμετείχε μόνο με 50.000 ανέργους, αντιστοίχιση που δεν υπερβαίνει το 1% της παγκόσμιας αύξησης ανέργων.

Σύμφωνα με το ΔΓΕ, το χάσμα στις θέσεις εργασίας, που εντάθηκε με την κρίση του 2008, δεν έχει κλείσει και συνεχίζει να διευρύνεται. Το 2013, το έλλειμμα στις θέσεις απασχόλησης ανήλθε σε 62 εκατομμύρια.

Μέσα στην ίδια χρονιά προστέθηκαν 32 εκατομμύ��ια άνθρωποι προς αναζήτηση εργασίας, αλλά και 23 εκατομμύρια άνθρωποι που παραιτήθηκαν από την αναζήτηση λόγω αποθάρρυνσης. Επίσης, μέσα στο 2013, 7 εκατομμύρια άτομα προστέθηκαν στον μη ενεργό πληθυσμό και δεν αναζητούν πλέον εργασία.