Συνεχίζεται στο Πενταμελές Εφετείο Κακουργημάτων Θεσσαλονίκης η εκδίκαση, σε δεύτερο βαθμό, της υπόθεσης υπεξαίρεσης των 18 εκατ. ευρώ από τα ταμεία του Δήμου Θεσσαλονίκης, με βασικό κατηγορούμενο τον πρώην δήμαρχο Βασίλη Παπαγεωργόπουλο.

Κατηγορούμενοι είναι επίσης ο πρώην γενικός γραμματέας και ο πρώην ταμίας του Δήμου Μιχάλης Λεμούσιας και Παναγιώτης Σαξώνης αντίστοιχα, σε βάρος των οποίων, πρωτόδικα, είχε επιβληθεί η ποινή της ισόβιας κάθειρξης, στον καθένα.

Στο εδώλιο κάθονται και δύο πρώην διευθυντές της ταμειακής υπηρεσίας του δήμου, στους οποίους είχαν επιβληθεί ποινές κάθειρξης 15 και 10 ετών αντιστοίχως, αλλά αφέθηκαν ελεύθεροι εν όψει της επαναληπτικής δίκης.

Η δίκη στο Εφετείο ξεκίνησε την περασμένη Πέμπτη αλλά διεκόπη λόγω παρέλευσης ωραρίου. Ο συνήγορος υπεράσπισης του Μιχάλη Λεμούσια υπέβαλε αίτημα να μην εξεταστεί η οικονομική επιθεωρήτρια Αναστασία Τσεμπερά, εκ των βασικών μαρτύρων κατηγορίας στην υπόθεση, ωστόσο ο εισαγγελέας της έδρας, αντιεισαγγελέας Εφετών Δημήτρης Νάιντος, πρότεινε την απόρριψή του.

Το δικαστήριο αναμένεται να γνωστοποιήσει, σήμερα, την απόφασή του.

Ο κ. Παπαγεωργόπουλος επέμεινε στην αθωότητά του, τονίζοντας ότι δεν έχει καμία σχέση με την υπεξαίρεση των 17,9 εκατ. ευρώ για την οποία καταδικάστηκε πριν από 11 μήνες από το πρωτόδικο δικαστήριο, ενώ την αθωότητά του υποστήριξε και ο Μ. Λεμούσιας.

Αντίθετα, ο Παναγιώτης Σαξώνης αποδέχθηκε τις κατηγορίες που του καταλογίζονται, ζητώντας συγγνώμη από το λαό της Θεσσαλονίκης.