Οι συχνές επισκέψεις του Χριστόδουλου Ξηρού στην πτέρυγα των Πυρήνων της φωτιάς, δείχνουν ότι είχε κάλυψη, σύμφωνα με μια μαρτυρία πρώην κρατουμένου της Α’ πτέρυγας στο STAR.

Όλα αυτά τα... «πέρα δώθε» στα κελιά καταγράφονται στο βιβλίο εισόδων εξόδων. Ο Ξηρός έπαιρνε συνεχώς άδεις για να πηγαίνει στην πτέρυγα όπου είναι φυλακισμένα μέλη των Πυρήνων της Φωτιάς.

Ότι απαγορεύεται η μετακίνηση των κρατουμένων είναι κάτι που το γνωρίζουν όλοι μέσα στην φυλακή.

«Όταν είναι μια επαφή που δεν πρέπει να γίνει, σίγουρα κάτι υπάρχει. Γιατί δεν πρέπει να έχεις επαφή με άλλους κρατούμενους, που είναι όπως δεν μπορείς να στείλει γράμμα από μια φυλακή σε μια άλλη» λέει ο πρώην κρατούμενος.

Και αν για τους υπόλοιπους κοινούς κρατούμενος η μετακίνηση από την μια πτέρυγα σε μια άλλη ήταν σχεδόν αδύνατη, για τον καταζητούμενο Ξηρό, ήταν εύκολο.

«Δεν είναι εύκολο κανονικά. Κάποιος έχει μεσολάβησε» υποστηρίζει.

Στη φυλακή δύο άγραφοι νόμοι επικρατούν. Αυτός της σιωπής, και ο νόμος του χρήματος. Όποιος τους τηρεί έχει και τον έλεγχο. Και ενώ τα τελευταία γεγονότα στην φυλακή, δείχνουν ότι οι "Πυρήνες της Φωτιάς" κυριαρχούν στην την Α' πτέρυγα, ο Παύλος που πέρασε από αυτά τα κελιά , θεωρεί σχεδόν αδύνατο να έχει συμβεί κάτι τέτοιο, δηλαδή να ελέγχουν μια πτέρυγα με 500 κρατούμενους, αφήνοντας να εννοηθεί ότι οι παράταιρες συνεργασίες, βρίσκουν πρόσφορο έδαφος.

«Οι Πυρήνες είναι ένα χρόνο μέσα. Πριν τους Πυρήνες υπάρχουν άλλοι που προϋπήρχαν και είναι πολύ πιο δικτυωμένοι. Για να έχουν φτάσει στο σημείο να κοντρολάρουν το βλέπω δύσκολο»

Οι Πυρήνες της φωτιάς όπως ισχυρίζεται ο άνθρωπος που μίλησε στο STAR, μπορεί να έχουν χρήματα, ωστόσο αυτό δεν αρκεί, όπως λέει, για να ελέγξουν ολόκληρη την πτέρυγα, καθώς υπάρχουν κρατούμενοι με βαριές ποινές, ακόμη και ισόβια, και έχουν ήδη πολλά χρόνια μέσα.

Κάντε κλικ και δείτε τη συγκλονιστική μαρτυρία στο βίντεο...