Δύο ημερομηνίες εμφανίζονται στις επιστολές του Χριστόδουλου Ξηρού που αναρτήθηκαν σε σελίδα του αντιεξουσιαστικού χώρου.

Η μία επιστολή που είναι συνέχεια της άλλης γράφτηκε στις φυλακές Κορυδαλλού στις 31 Δεκεμβρίου 2013 και αποτελεί μανιφέστο του Ξηρού και τον Πυρήνων της Φωτιάς όπως εκτιμούν οι Αρχές.

Μην ξεχνάμε εξάλλου πως ο τρομοκράτης μπαινόβγαινε στα κελιά των φυλακισμένων Πυρήνων, κάτι που έγινε και την παραμονή της Πρωτοχρονιάς.

Μάλιστα πολλά κομμάτια από την επιστολή αυτή, τα χρησιμοποίησε ο Χριστόδουλος Ξη��ός σε μαγνητοσκοπημένο βίντεο με πρωταγωνιστή τον ίδιο.

Ο εκτελεστής της 17 Νοέμβρη, εμφανίζεται μπροστά σε ερασιτεχνική κάμερα έχοντας πίσω τα πορτρέτα των Τσε Γκεβάρα, Γεώργιο Καραϊσκάκη, Θεόδωρο Κολοκοτρώνη και Άρη Βελουχιώτη.

Σε αυτό μεταξύ άλλων σημειώνει «Λοιπόν τι περιμένουμε; Αν δεν αντιδράσουμε τώρα, άμεσα, θα πάψουμε να υπάρχουμε σαν λαός και σαν πολιτισμός».

Ακόμη στο βίντεο περιέχονται απειλές, με φράσεις, όπως «ποταμοί αίματος», «να τους ξυλοφορτώνουμε και να τους εκδιώκουμε» και «ραβδί και φτύσιμο», εξαπολύει δε επίθεση εναντίον δημοσιογράφων και πολιτικών και Αρχών και κλείνει με τη φράση «Καλή αντάμωση στα γουναράδικα».

Θα πρέπει να σημειωθεί πως για πρώτη φορά στα χρονικά της τρομοκρατίας που δρα στη χώρα μας, το μέλος της 17 Νοέμβρη και δραπέτης των φυλακών Κορυδαλλού , ακολουθεί την συνταγή ξένων τρομοκρατικών οργανώσεων αναρτώντας κι αυτός το δικό του βιντεοσκοπημένο μανιφέστο ως άλλος φα��ατικός ισλαμιστής πολέμαρχος της ΑΛ ΚΑΙΝΤΑ.

Μια πρακτική που αποτελεί σήμα κατατεθέν της διεθνούς τρομοκρατίας και εξαπλώθηκε ως επιδημία κυρίως αμέσως μετά την τρομοκρατική επίθεση στους δίδυμους πύργους.

Για τις ανάγκες της βιντεοσκόπησης και για να αποφύγει τα πολλά σαρδάμ, ο καταζητούμενος τρομοκράτης έχει ένα αυτοσχέδιο ότο κιου, έχει δηλαδή γραμμένο το κείμενο - μανιφέστο σε μεγάλα χαρτόνια τα οποία βρίσκοντα�� τοποθετημένα γύρω από την κάμερα. Φαίνεται να τα έχει αριθμήσει για να κρατήσει τη σειρά και τα διαβάζει διαδοχικά μεταφέροντας το βλέμμα του κάθε φορά και σε διαφορετικό σημείο.

Η βιντεοσκόπηση έγινε πιθανότατα την περασμένη Τρίτη 14 Ιανουαρίου στο κρησφύγετο του κάπου στην Αθήνα. Οι αστυνομικοί θεωρούν δεδομένο ότι είχε συνεργούς που πήραν το υλικό της κάμερες, το μόνταραν και στη συνέχεια το διοχέτευσαν στο διαδίκτυο.

Η δεύτερη επιστολή του Χριστόδουλου Ξηρού έχει ημερομηνία 14/01/2014 και γράφτηκε τις μέρες που καταζητείτο καθώς δεν επέστρεψε ποτέ από την άδεια που του χορηγήθηκε.

Σε αυτή προαναγγέλλει νέες τρομοκρατικές επιθέσεις και λουτρό αίματος.

Η εν λόγω επιστολή καταλήγει με το ονοματεπώνυμο του καταζητούμενου τρομοκράτη Χριστόδουλου Ξηρού που αυτοχαρακτηρίζεται σαν ελεύθερο μέλος της 17Νοέμρη.

Ο Χριστόδουλος Ξηρός με τις επιστολές αυτές και το μαγνητοσκοπημένο βίντεο, επιχειρεί ως ελεύθερος τρομοκράτης όπως αυτοσυστήνεται, να ενώσει κάτω από την ομπρέλα της 17Νοέμβρη, τα διασπασμένα κομμάτια της νεοτρομοκρατίας σε ένα κοινό στόχο που είναι η αναβίωση του αντάρτικου πόλεων.