​Σοκ και φρίκη προκαλεί στην ιταλική κοινή γνώμη η τριπλή μαφιόζικη δολοφονία, στην απομονωμένη περιοχή της Καλαβρίας, στη νότια Ιταλία, κατά την οποία κάηκε ζωντανό και ένα αγοράκι τριών ετών.

Συγκεκριμένα, ένας άνδρας 52 ετών, παππούς του αγοριού, μια νεαρή Μαροκινή 27 ετών, σύντροφος του παππού και το μικρό αγόρι βρέθηκαν την Κυριακή απανθρακωμένοι εντός απανθρακωμένου αυτοκινήτου σε απομονωμένη περιοχή της Καλαβρίας, στη νότια Ιταλία.

«Πώς μπορείτε να σκοτώσετε έναν τόσο μικρό άνθρωπο; Αυτό ξεπερνά κάθε όριο», δήλωσε ο εισαγγελέας Φράνκο Τζιακομαντόνιο, σύμφωνα με ιταλικά μέσα ενημέρωσης.

«Το συμβάν είναι χωρίς προηγούμενο, είναι φρικτό. Πιστεύω ότι είναι η πιο αποτροπιαστική δολοφονία που έχω συναντήσει στη διάρκεια των πολλών χρόνων που εργάζομαι», πρόσθεσε ο κ. Τζιακομαντόνιο.

Ο άνδρας που δολοφονήθηκε φέρεται να είναι ο Τζουζέπε Γιανιτσέλι, παππούς του μικρού αγοριού, Νικόλα Καμπ��λόνγκο.
Ο Γιανιτσέλι είχε καταδικαστεί για διακίνηση ναρκωτικών και είχε τεθεί σε κατ’ οίκον περιορισμό στην οικία του, όταν η αστυνομία ενημερώθηκε για την εξαφάνισή του.

Η σύζυγός του Μαρία Ροζάριο Νουσέρα βρίσκεται αυτή τη στιγμή στη φυλακή, επίσης για διακίνηση ναρκωτικών. Στο μεταξύ ο άνδρας έκανε σχέση με τη νεαρή Μαροκινή η οποία δολοφονήθηκε.

Η μητέρα του Νικόλα, η Αντόνια, 24 ετών, εκτίει ποινή φυλάκισης για διακίνηση ναρκωτικών, ενώ το μικρό αγόρι είχε περάσει περισσότερο από ένα χρόνο στη φυλακή μαζί με τη μητέρα του, προτού δοθεί στον παππού του.

Η άλλη κόρη του Γιανιτσέλι έχει καταδικαστεί σε κατ’ οίκον περιορισμό για τον ίδιο λόγο.
Η τοπική διεύθυνση καταπολέμησης της μαφίας έχει ξεκινήσει έρευνα για την τριπλή δολοφονία.