«Πονοκέφαλο» στους υπεύθυνους του Προαστιακο�� έχει προκαλέσει το θέμα των κλοπών και των δολιοφθορών στο δίκτυο.

Τα μεγαλύτερα προβλήματα εντοπίζονται στους σταθμούς όπου δεν υπάρχει φύλαξη, δηλαδή την πλειοψηφία των σταθμών του προαστιακού, ενώ δεν παρατηρείται -για παράδειγμα- στο σταθμό του αεροδρομίου, όπου η φύλαξη είναι συνεχής.

Πριν από λίγες ημέρες τμήμα του δικτύου του προαστιακού, στην περιοχή της Αττικής επισκέφθηκαν οι επικεφαλής του ΟΣΕ και της ΕΡΓΟΣΕ κκ. Θεοφανόπουλος και Σπηλιόπουλος, οι οποίοι διαπίστωσαν τα προβλήματα που επηρεάζουν την λειτουργία του μέσου π.χ. μηχανήματα για την ακύρωση ή την έκδοση εισιτηρίων που δεν λειτουργούν, σκάλες ή ασανσέρ εκτός λειτουργίας κ.ά.

Τέλος, να σημειώσουμε ότι το κόστος για την αναβάθμιση της ηλεκτροκίνησης και της σηματοδότησης της σιδηροδρομικής γραμμής, υπολογίστηκε στα 60 εκατομμύρια ευρώ.

Από αυτά, περίπου 10 εκατομμύρια ευρώ αφορούν στην αποκατάσταση των ζημιών στο δίκτυο του προαστιακού. Τα περισσότερα από τα έργα αυτά βρίσκονται σε εξέλιξη και σύντομα θα ολοκληρωθούν, ζητούμενο, όμως, παραμένει πως θα εμποδιστεί η επανάληψη αυτών των φαινομένων.