Εξιτήριο παίρνει στις 23 Ιανουαρίου από το νοσοκομείο της Βοστόνης η 16χρονη πλέον Μυρτώ, η οποία κακοποιήθηκε βάναυσα από έναν Πακιστανό το καλοκαίρι του 2012 στην Πάρο.

Το άτυχο κορίτσι στις 10 Δεκεμβρίου υπεβλήθη σε επέμβαση για την παροχέτευση ενός ισχυρού μυοχαλαρωτικού, μέσω της «αντλίας μπακλοφέν», για την αντιμετώπιση των επώδυνων περιστατικών σπαστικότητας που τη βασανίζουν.

Οι γιατροί θεωρούν ότι όλα βαίνουν καλώς με τη νέα θεραπεία κι έτσι το κορίτσι που συγκλονίζει με τον Γολγοθά του θα επιστρέψει δίνοντας χαρά τόσο στον πατέρα της Γιάννη, όσο και στη 18χρονη αδελφή της Ελεάννα.

Σύμφωνα με το «Έθνος της Κυριακής» η θεραπεία της θα συνεχιστεί στο Κέντρο Αποκατάστασης και Αποθεραπείας «Animus», που βρίσκεται στη Λάρισα.

Γκρίζα σκιά ωστόσο παραμένει η περιπέτεια που περνά η οικογένεια με την αντιδικία που προέκυψε εξαιτίας του λογαριασμού υπέρ της Μυρτώς που άνοιξαν ομογενείς στην Αμερική, καθώς συγκέντρωσαν ένα σημαντικό ποσό, το οποίο όμως ποτέ δεν απέδωσαν για τη θεραπεία της 16χρονης.