Μια πρωτότυπη ιδέα είχε ένας Νιγηριανός οδοντίατρος ονόματι Sam Chekwas. Ο Νιγηριανός οδοντίατρος που είναι λάτρης της ελληνικής γραμματείας, άνοιξε ελληνικό βιβλιοπωλείο, με στόχο να διαφυλάξει την ελληνική γλώσσα, και να μυήσει σ΄αυτή και την λογοτεχνία της και τους Αμερικανούς!


Υπάρχει όμως κάτι που στεναχωρεί τον Sam. Ποιο είναι αυτό; «Η νεολαία των ομογενών δεν ξέρει πολλά για την ελληνική γλώσσα και τα βιβλία!»


«Η σύγχρονη Ελλάδα έχει περισσότερα να προσφέρει από την προώθηση της φέτας, της ελιάς και των υπέροχων παραλιών», περιγράφει στη συνέχεια, μεταξύ άλλων, ο Sam Chekwas.


Ο Νιγηριανός που αποδεικνύεται περισσότερο Έλληνας από πολλούς από εμάς, προσπαθούσε πάντα για την προώθηση της ελληνικής γλώσσας με κάθε δυνατό τρόπο. Έχει προσφέρει μαθήματα Ελληνικής γλώσσας δωρεάν, ενώ επιδιώκει να πείσει τους Έλληνες να διδάξουν στα παιδιά τους τη γλώσσα από την οποία όλες οι ��πόλοιπες δανείστηκαν λέξεις.


Ο Sam ζει στη Νέα Υόρκη μαζί με την γυναίκα του και τα τρία παιδιά του, επισκέπτεται την Ελλάδα δύο φορές το χρόνο και είμαστε σίγουροι ότι θα «χτυπήσει» ξανά με κάποιο νέο ελληνικό «δυνατό» εγχείρημα.


Δείτε το βίντεο…