Μνήμες από τον τραγικό και άδικο θάνατο του 20χρονου τότε Θάνου Αξαρλιάν ξύπνησαν σήμερα στο καθιερωμένο μνημόσυνο για τα θύματα τρομοκρατίας στην Ελλάδα, που διοργάνωσε ο σύλλογος «Θάνος Αξαρλιάν».

Ήταν 14 Ιουλίου 1992. Ο νεαρός Θάνος έβγαινε από το μαγαζί της μητέρας του για να πάει σε μια δουλειά. Βρισκόταν στην συμβολή των οδών Καραγεώργη Σερβίας και Βουλής. Εκείνη την ώρα πραγματοποιήθηκε η επίθεση με ρουκέτα της 17 Νοέμβρη στο θωρακισμένο αυτοκίνητ�� του τότε υπουργού Οικονομικών, Γιάννη Παλαιοκρασσά. Από την ισχυρή έκρηξη και τα θραύσματα της ρουκέτας ο Θάνος Αξαρλιάν έπεσε αιμόφυρτος στο πεζοδρόμιο.

Σήμερα με αφορμή την απόδραση του Χ. Ξηρού η κ. Στ. Αξαρλιάν ξέσπασε μετά το μνημόσυνο λέγοντας «Νομίζω ότι θα έπρεπε να σκεφτούν ότι ο γιος μου δεν παίρνει άδεια από εκεί που βρίσκεται»…

Η γυναίκα φανερά συγκινημένη έκανε έκκληση προς την Πολιτεία να κάνουν το καθήκον τους οι υπεύθυνοι λέγοντας χαρακτηριστικά: «τιμούμε τη μνήμη κάθε ανθρώπου, που έχασε από την τρομοκρατία τη ζωή του στη χώρα μας και σε όλο τον κόσμο ή υπέστη άλλες απώλειες. Εμείς κάναμε και κάνουμε το χρέος μας. Ας το κάνει και η Πολιτεία».

Την ίδια ώρα οι 4 ληστές στο Βελβεντό Κοζάνης, οι οποίοι κατηγορούνται για συμμετοχή σε τρομοκρατική οργάνωση σε κείμενο τους κάνουν λόγο για νέες επιθέσεις.

Ακούστε τα συγκλονιστικά λόγια της κ. Αξαρλιάν, η οποία ελπίζει όπως όλοι να μην θρηνήσουμε άλλα θύματα.