Πρώτη ανάρτηση: 19/01/2014 19:31

«Μπλόκο» στις περικοπές των αποδοχών των ενστόλων βάζει το Συμβούλιο της Επικρατείας, η Ολομέλεια του οποίου τις έκρινε παράνομες.

Σχεδόν ομόφωνα αποφασίστηκε πώς υπάρχουν συνταγματικά προβλήματα στην περικοπή των αποδοχών των ενστόλων και έτσι το Συμβούλιο θα ακυρώσει τη σχετική υπουργική απόφαση που τις προβλέπει.

Η έκταση της αντισυνταγματικότητας των περικοπών θα καθοριστεί με την απόφαση της Ολομέλειας του ΣτΕ η οποία αναμένεται να δημοσιευθεί μέσα στο επόμενο τρίμηνο, όμως πρόκειται για μια πολύ σημαντική απόφαση.

Μέχρι σήμερα έχουν προσφύγει στο ΣτΕ αρκετές Ομοσπονδίες και Ενώσεις από όλες τις κατηγορίες ��ων ένστολων (στρατιωτικοί, αστυνομικοί, λιμενικοί).

Στο ΣτΕ έχουν προσφύγει 1) Η Ένωση Στρατιωτικών Περιφέρειας Αττικής καθώς και άλλων εννέα περιφερειών (Θεσσαλονίκης, Πελοποννήσου, Ανατολικής Μακεδονίας και Θράκης, Κεντρικής Μακεδονίας, Δυτικής Μακεδονίας, Κρήτης, Ηπείρου, Έβρου και Στερεάς Ελλάδος), 2) Η Πανελλήνια Ομοσπονδία Αστυνομικών Υπαλλήλων, 3) Η Πανελλήνια Ομοσπονδία Ενώσεων Προσωπικού Λιμενικού Σώματος, 4) Η Ένωση Αποστράτων Αξιωματικών Στρατού, 5) Η Ένωση Αποστράτων Αξιωματικών Ναυτικού, 6) Η Ένωση Αποστράτων Αξιωματικών Αεροπορίας και 7) Το Συντονιστικό Συμβούλιο των Ενώσεων Αποστράτων Αξιωματικών, όπως επίσης 590 στρατιωτικοί και 10 λιμενικοί υπάλληλοι.