Μπορεί τον Γερμανό Φούχτελ να μην θέλει να τον βλέπει στα μάτια του, ωστόσο για τον ��πενδυτή Τζορτζ Σόρος γίνεται κομμάτια! Ο λόγος για τον Δήμαρχο Θεσσαλονίκης Γιάννη Μπουτάρη, ο οποίος «καλωσόρισε» το πρώτο Κέντρο Αλληλεγγύης «Solidarity Now», της ΜΚΟ που ανήκει στον τραπεζίτη Σόρος, επιτρέποντάς του ουσιαστικά να παρέμβει στην κοινωνι��ή και πολιτική ζωή της χώρας.

Ο κ. Μπουτάρης, μίλησε με τα καλύτερα λόγια για την συνεργασία του με τον επενδυτή, κάλεσε τους Έλληνες επιχειρηματίες να ακολουθήσουν το παράδειγμα του,ενώ ερωτηθείς για τις αντιδράσεις που προκαλούν οι απόψεις του Τζορτζ Σόρος για την ΠΓΔΜ είπε «Επειδή έχω προσωπική αντίληψη για το ίδρυμα και την έδρα που έχει κάνει στα Σκόπια και την έχω προ πολλών ετών. Ο Σόρος δεν πήρε θέση ποτέ υπέρ των Σκοπίων ή υπέρ της Ελλάδας».

Ο Δήμαρχος συνέχισε τονίζοντας επίσης πως: «Ξέρω η πολιτική τοποθέτηση δεν εκφράζεται υπέρ του ενός ή υπέρ του άλλου. Την έχει για τον εαυτό του. Οι δράσεις που κάνει ο Σόρος βοηθούν τις κοινωνίες να αναλάβουν μέρος της ευθύνης τους. Αυτό ξέρω εγώ κι επειδή τυγχάνει να ξέρω προσωπικά τον ίδιο τον Σόρος, μπορώ να σας διαβεβαιώσω προσωπικά εγώ για αυτό».

Δείτε το ΒΙΝΤΕΟ