Μεγάλη κομπίνα είχαν στήσει δύο συμπολίτες μας, οι οποίοι πουλούσαν… φύκια για μεταξωτές κορδέλες.

Συγκεκριμένα, μέσω σελίδας στο facebook διαφ��μιζαν «πακέτα» διακοπών σε δελεαστικές τιμές και έπαιρναν χρήματα από ανυποψίαστους καταναλωτές.

Φυσικά τα πακέτα δεν ήταν παρά αέρας κοπανιστός. Οι δύο απατεώνες, ηλικίας 31 και 59 ετών, κατάφεραν με αυτόν τον τρόπο να «βγάλουν» 50.000 ευρώ από 38 θύματά τους.

Σύμφωνα με την αστυνομία, χρησιμοποιούσαν συγκεκριμένο τρόπο δράσης (modus operandi). Εισέπρατταν από πολίτες χρηματικά ποσά ως προκαταβολή για την πραγματοποίηση των ταξιδιών και μετά διέκοπταν κάθε επικοινωνία μαζί τους και τα ταξίδια δεν πραγματοποιούνταν ποτέ.

Κλιμάκιο αστυνομικών της Υποδιεύθυνσης Δίωξης Ηλεκτρονικού Εγκλήματος πραγματοποίησε την 15.01.2014, αιφνιδιαστική έρευνα στην οικία του 31χρονου στη Θεσσαλονίκη, κατά την οποία βρέθηκαν και κατασχέθηκαν ένας εσωτερικός σκληρός δίσκος, ένα κινητό τηλέφωνο και μία κάρτα SIM, τα οποία απεστάλησαν για εργαστηριακή εξέταση στην Υποδιεύθυνση Εγκληματολογικών Ερευνών Βορείου Ελλάδος.

Επιπλέον, χαρακτηριστικό στοιχείο της δράσης τους είναι ότι χρησιμοποιούσαν διάφορους τρόπους προκειμένου να γίνεται δυσχερής ο εντοπισμός τους, όπως η απενεργοποίηση των προφίλ και η ενεργοποίησή τους σε συγκεκριμένες ώρες της ημέρας, καθώς και η συχνή μετονομασία τους.