Για 5.000 ευρώ θα πουλούσε το μόλις 10 ημερών βρέφος της η μητέρα από την Βουλγαρία, η οποία συνελήφθη μαζί με τους συνεργούς της για παράνομη πώληση βρέφους στην Μαγνησία την Παρασκευή. Μάλιστα είχε πάρει και προκαταβολή… 50 ευρώ ως εγγύηση για την αγοροπωλησία, ενώ τα υπόλοιπα θα τα έπαιρνε μετά.

Οι συλληφθέντες είναι η 24χρονη μητέρα του παιδιού, δύο άντρες ηλικίας 40 και 45 ετών από την Βουλγαρία, δύο γυναίκες ηλικίας 33 και 66 ετών επίσης από την Βουλγαρία, ο υποψήφιος πατέρας - αγοραστής και ο δικηγόρος του.

Το κύκλωμα εμπορίας φέρεται να έχει προχωρήσει και σε άλλες παράνομες πωλήσεις παιδιών, καθώς μεταξύ των ευρημάτων της αστυνομίας είναι: το βιβλιάριο υγείας του παιδιού, τέσσερις ληξιαρχικές πράξεις γέννησης, μεταφρασμένο πιστοποιητικό οικογενειακής κατάστασης της βιολογικής του μητέρας, τέσσερις φάκελοι με έγγραφα από τα οποία προκύπτουν τέσσερις διαφορετικές περιπτώσεις υιοθεσιών άλλων βρεφών και το χρηματικό ποσό των (875) ευρώ και (100) δολαρίων Η.Π.Α

Το χρονικό της υπόθεσης έχει ως εξής:

Στα τέλη του μηνός Σεπτεμβρίου του 2013, ο 53χρονος δικηγόρος έφερε σε επαφή τον 62χρονο ημεδαπό (τον αγοραστή)με τον 45χρονο αλλοδαπό, που είχε το ρόλο του «μεσάζοντα». Κατά τη συνάντηση αυτή, ο υποψήφιος πατέρας εξέφρασε το ενδιαφέρον του να υιοθετήσει ένα βρέφος και συμφώνησαν ότι ο 45χρονος θα μεσολαβούσε για την υιοθεσία ενός αγοριού, έναντι του χρηματικού ποσού των (5.000) ευρώ.

Στα μέσα του προηγούμενου μήνα το 40χρονο μέλος της οργάνωσης μετέβη στη Βουλγαρία, από όπου παρέλαβε την 24χρονη ομοεθνή του και την μετέφερε στην περιοχή του Αλμυρού Μαγνησίας. Εκεί, η εγκυμονούσα φιλοξενήθηκε στο σπίτι του, όπου διέμενε και η 66χρονη συλληφθείσα, μητέρα του.

Στις 5-01-2013 η 24χρονη γέννησε με φυσιολογικό τοκετό ένα αγοράκι και προχθές το απόγευμα μετά από τηλεφωνική επικοινωνία του υποψήφιου πατέρα με τον αλλοδαπό μεσάζοντα και το δικηγόρο, ο 62χρονος μετέβη στην οικία του 45χρονου αλλο��απού στον Αλμυρό, για να δει το παιδί.

Εκεί παρευρισκόταν εκτός από τον 45χρονο με την 33χρονη σύζυγό του, ο 40χρονος Βούλγαρος με την 24χρονη μητέρα και το βρέφος. Αφού είδε το μωρό, ο 62χρονος τους έδωσε το χρηματικό ποσό των 50 ευρώ, ως προκαταβολή για την παράνομη υιοθεσία, ενώ η αποπληρωμή θα γινόταν με την παράδοση του αγοριού σε μεταγενέστερο χρόνο!

Δεν πρόλαβαν όμως γιατί τελικά συνελήφθησαν.