Αν είναι ποτέ δυνατόν : Οι ασθενείς, και κυρίως αυτοί που ταλαιπωρ��ύνται από χρόνιες παθήσεις είναι τα θύματα της κόντρας των γιατρών του ΕΟΠΠΥ με το υπουργείο Υγείας.

Καθημερινά αγωνιούν για το αν θα μπορέσουν να εξασφαλίσουν τα φάρμακα που χρειάζονται για την θεραπεία τους, ενώ οι γιατροί του ανακοινώνουν ότι δεν είναι σε θέση να τους εξυπηρετήσουν.

Σύμφωνα με το μέτρο του υπουργείου, κάθε γιατρός του ΕΟΠΥΥ δεν μπορεί να υπερβεί το 80% της αξίας των συνταγών που χορήγησε το 2013.

Η απόφαση στηρίζεσαι στο γεγονός ότι οι τιμές των φαρμάκων μειώθηκαν σε σχέση με πέρυσι, ενώ υπάρχουν και τα γενόσημα που είναι πιο φθηνά.

Κάποιοι γιατροί όμως λένε στους ασθενείς ότι δεν μπορούν να συνταγογραφήσουν περισσότερα φάρμακα και όταν εκείνοι διαμαρτύρονται ή ρωτούν μέσα στην απόγνωσή τους «και εγώ τι θα κάνω», η απάντηση είναι… Να απευθυνθείς στο υπουργείο!

«Μου τηλεφώνησε ο γιατρός μου και μου είπε ότι δεν μπορεί πλέον να μου χορηγεί το φάρμακο, γιατί είναι ακριβό», αναφέρει 43χρονος με ψωριασική αρθρίτιδα, ο οποίος λαμβάνει φάρμακο αξίας 600 ευρώ και προσθέτει: «Τον ρώτησα έκπληκτος τι μπορώ να κάνω, καθώς χωρίς τη θεραπεία θα υπάρξει υποτροπή του προβλήματός μου. Μου απάντησε ότι δεν μπορεί να με βοηθήσει ο ίδιος, καθώς αυξάνεται η αξία των συνταγών του. Όταν επέμεινα περισσότερο, μου είπε να πάω να διαμαρτυρηθώ στο υπουργείο Υγείας και τον ΕΟΠΥΥ!».