Η αποστολή επιστολών με απειλητικά μηνύματα και σφαίρες στον διοικητή της Τράπεζας της Ελλάδος Γιώργο Προβόπουλο, αλλά και στον δημοσιογράφο Γιάννη Πρετεντέρη, κάνει ήδη το γύρο του κόσμου μέσω διεθνών ειδησεογραφικών πρακτορείων, αλλά και ενημερωτικών ιστοσελίδων.

Το πρακτορείο Reuters, αφού αναφέρεται στα στοιχεία της υπόθεσης, σημειώνει ότι τρομοκρατικές ενέργειες μικρής κλίμακας είναι ιδιαίτερα συνήθεις στην Ελλάδα, ενώ υπενθυμίζει την πρόσφατη άσκηση διώξεων για την υπόθεση των επισφαλών δανείων από το Ταχυδρομικό Ταμιευτήριο.

Αναφορά κάνει το πρακτορείο και στην πρόσφατη επίθεση με καταιγισμό σφαιρών ενάντια στην οικία του πρέσβη της Γερμανίας στην Ελλάδα.

Το πρακτορείο Associated Press, από την πλευρά του, θυμίζει ότι ανάλογη επιστολή μ�� αυτή των επονομαζόμενων «Λαϊκών Τιμωρών» είχε αποσταλεί μέσα στο 2013 και στον υπουργό Οικονομικών Γιάννη Στουρνάρα, από οργάνωση η οποία ονομαζόταν «Κρητική Επανάσταση».

Το AP υπογραμμίζει ότι η ενέργεια έρχεται σε μια περίοδο κατά την οποία η Ελλάδα παλεύει να εξέλθει της οικονομικής ύφεσης, με βίαιη μείωση εισοδημάτων και αυξήσεις φόρων προκειμένου να ανταποκριθεί στα πλάνα διάσωσής της τα οποία έχει εκπονήσει μαζί με τους δανειστές.

Η γαλλική ιστοσελίδα του κινεζικού πρακτορείο Xinhua θυμίζει επίσης την πρόσφατη διαφυγή του καταδικασμένου σε ισόβια για δολοφονική τρομοκρατική δράση Χριστόδουλου Ξηρού, ο οποίος δεν επέστεψε ποτέ από εννεαήμερη άδεια την οποία είχε λάβει από τις φυλακές.

Το Γαλλικό Πρακτορείο στέκεται στην κριτική την οποία έχει δεχτεί το τελευταίο διάστημα ο κ. Προβόπουλος περί της εποπτείας την οποία άσκησε στο Ταχυδρομικό Ταμιευτήριο, ενώ κάνει αναφορά και στις έρευνες για ενδεχόμενη εμπλοκή στην υπόθεση Τ.Τ. και της επικεφαλής του Ταμείου Χρηματοπιστωτικής Σταθερότητας Αναστασίας Σακελαρίου.

Στην ίδια υπόθεση και συγκεκριμένα στην κατάθεση του κ. Προβόπουλου στην Επιτροπή Οικονομικών Υποθέσεων της Βουλής την Πέμπτη στέκεται και η βελγική Le Soir, μετά την παράθεση των αστυνομικών στοιχείων της υπόθεσης με τις απειλητικές επιστολές.