Έφεση υπέρ του νόμου ασκήθηκε από την εισαγγελία κατά της απόφασης του αυτοφώρου τριμελούς πλημμελειοδικείου που έκρινε αθώο τον κατηγορούμενο για συμμετοχή στην οργάνωση Συνομωσία Πυρήνων της Φωτιάς για το αδίκημα της παραβίασης περιοριστικού όρου.

Ο Κώστας Σακκάς είχε μείνει προφυλακισμένος επί 31 μήνες υπερβαίνοντας το ανώτατο όριο των 18 μηνών που προβλέπεται. Είχε κάνει απεργία πείνας επί 38 ημέρες και το περασμένο καλοκαίρι είχε αντικατασταθεί η κράτησή του με αυστηρούς περιοριστικούς όρους:

απαγόρευσης εξόδου από τη χώρα, απαγόρευση μετακίνησης εκτός του νομού Αττικής, υποχρεωτικής εμφάνισης κάθε Δευτέρα στο αστυνομικό τμήμα της περιοχής του, υποχρεωτικής διαμονής στην οικία που έχει δηλώσει ως κατοικία του, απαγόρευ��ης οποιασδήποτε επαφής και επικοινωνίας με συγκατηγορουμένους του στην υπόθεση της οργάνωσης «Συνωμοσίας Πυρήνων της Φωτιάς», αφαίρεση διαβατηρίου και αστυνομικής ταυτότητας και χρηματική εγγύηση 30.000 ευρώ.

Ο κατηγορούμενος στο δικαστήριο υποστήριξε ότι βρισκόταν στο σπίτι φίλης του για τη γιορτή του πατέρα της και επειδή είχε πιεί λίγο παραπάνω αποφάσισε να μείνει εκεί τη νύχτα. Αυτό θεωρήθηκε παραβίαση περιοριστικού όρου και οδήγησε στη σύλληψή του.