Πρώτη ανάρτηση: 16/01/2014 10:44

Στα ίχνη του κακοποιού που διαφεύγει, ο οποίος θεωρείται ότι είναι και ο εγκέφαλος της σπείρας που απήγαγε τον Μ. Καραμολέγκο, βρίσκεται η ΕΛ.ΑΣ.

Πάντως, σύμφωνα με πληροφορίες από το συγγενικό περιβάλλον του επιχειρηματία, ο εγκέφαλος της σπείρας είναι ο Μολδαβός που παραδόθηκε στις αρχές.

Εντωμεταξύ, οι δύο Μολδαβοί δράστες κρατούνται στη ΓΑΔΑ ενώ αργότερα θα οδηγηθούν στον εισαγγελέα.

Επίσης πληροφορίες αναφέρουν ότι βρέθηκε το αυτοκίνητο του επιχειρηματία, ενώ "κλειδί" στην υπόθεση θα αποτελέσει το αγρόκτημα στο οποίο τον κρατούσαν οι απαγωγείς του αλλά και όσα είδε ο κ. Καραμολέγκος καθ’ όλη τη διάρκεια.

Την ίδια ώρα διεξάγονται έρευνες για τον εντοπισμό των δραστών και σε παλιούς εργαζομένους του επιχειρηματία Μ. Καραμολέγκου. Ωστόσο, με ανακοίνωσή της η οικογένεια διαψεύδει κατηγορηματικά ότι οι δράστες που έχουν συλληφθεί ήταν πρώην υπάλληλοι της επιχείρησης, ενώ ευχαριστούν την αστυνομία για την αποτελεσματικότητα και την αμεσότητα που υπέδειξε.

Πάντως, το φαινόμενο με τις απαγωγές στη χώρα μας έχει αρχίσει και παίρνει επικίνδυνες διαστάσεις. Μάλιστα κάποιες από τις απαγωγές έχουν και κοινά χαρακτηριστικά. Ποια είναι αυτά; Οι δράστες κρατούν το θύμα τους στο πορτμπαγκάζ του αυτοκινήτου, κάνοντας χιλιόμετρα μέσα στην πόλη, ενώ εντοπίζουν τους στόχους τους ανάλογα με την επαγγελματική δραστηριότητα θυμάτων ή συγγενών τους.

Ωστόσο, οι απαγωγείς του Καραμολέγκου αποδείχθηκαν ερασιτέχνες καθώς δεν μπόρεσαν να φέρουν εις πέρες την "απαγωγή της τίγρης". Αυτή είναι η λεγόμενη μέθοδος «απαγωγή της τίγρης», η οποία έχει γίνει μόδα όχι μόνο στην Ελλάδα, αλλά και σε άλλες χώρες του κόσμου.

Όπως φάνηκε στην περίπτωση της απαγωγής Καραμολέγκου οι δράστες αρχικά χρησιμοποίησαν το αυτοκίνητο του ίδιου του επιχειρηματία και στη συνέχεια οι κακοποιοί χρειάστηκαν ένα δεύτερο όχημα το οποίο βέβαια δεν είχαν και για αυτό το λόγο χρειάστηκε να ληστέψουν έναν οδηγό ταξί.

Ξαδέλφη επιχειρηματία: "Περάσαμε δύσκολες στιγμές"

Συγκλονισμένη η ξαδέλφη του επιχειρηματία μίλησε στο Star για την απαγωγή του και τις δύσκολες στιγμές που πέρασε η οικογένειά του.

"Περάσαμε δύσκολες στιγμές και μεγάλη στεναχώρια. Εκείνες τις δραματικές ώρες προσπαθούσαμε να έχουμε επικοινωνία με την οικογένεια αλλά τίποτα δεν ήταν εύκολο. Ο Μανώλης είναι ο καλύτερος άνθρωπος. Βοηθάει όλο τον κόσμο αυτό έχω να σας πω" δήλωσε χαρακτηριστικά.

Κάντε κλικ και δείτε όλες τις λεπτομέρειες στο βίντεο από την εκπομπή LIVE U