Το φως της δημοσιότητας είδαν οι διάλογοι μεταξύ αστυνομικών της ομάδας ΔΙΑΣ με το κέντρο Άμεσης Δράσης τη δραματική νύχτα της δολοφονίας του Παύλου Φύσσα στο Κερατσίνι.

Όπως προκύπτει από τα στοιχεία της δικογραφίας οι αστυνομικοί της ομάδας ΔΙΑΣ ενημερώνουν το κέντρο Αμεσης Δράσης, για τη διαμάχη μεταξύ υποστηρικτών της Χρυσής Αυγής και αντιεξουσιαστών…:

«Είκοσι άτομα της Χρυσής Αυγής μας ενημερώνουν ότι είχανε μία διαμάχη με άτομα του γνωστού χώρου (σ.σ. δηλαδή αντιεξουσιαστές). ��ίμαστε πλησίον. Προσπαθούμε να κατευνάσουμε τα πνεύματα. Πάντως να γνωρίζετε, απ' ότι διακρίνουμε, υπάρχουν και κάτι σιδερομπουνιές με όπλα…» αναφέρουν οι αστυνομικοί της ομάδας ΔΙΑΣ για να πάρουν την απάντηση από το κέντρο της: «να μείνουν σε απόσταση προκειμένου να δίνουν εικόνα στο κέντρο της ΕΛ.ΑΣ».

Τέσσερις φορές οι αστυνομικοί της ομάδας ΔΙΑΣ ζητούν ενισχύσεις. Ο εκφωνητής από το κέντρο της ΕΛ.ΑΣ δεν απαντά ρωτώντας διαρκώς αν στο επεισόδιο εμπλέκονται αλλοδαποί.

Πέντε λεπτά μετά τα μεσάνυχτα οι άνδρες της ομάδας ΔΙΑΣ δηλώνουν ότι υπάρχει μαχαιρωμένος στο σημείο: «Κέντρο, ένα άτομο είναι… έχει... είναι αιμόφυρτο, ενδεχομένως από μαχαίρι. Μας δηλώνει έναν άλλο ότι του έχει επιτεθεί. Υπάρχουν και οι δύο κύριοι στο σημείο» και λίγα δευτερόλεπτα μετά καλούν επειγόντως για ασθενοφόρο του ΕΚΑΒ καθώς όπως διαβιβάζουν «το άτομο ενδεχομένως έχει μαχαιρωθεί στην καρδιά».

Από τα στοιχεία της δικογραφίας προκύπτει τέλος ότι το ασθενοφόρο του ΕΚΑΒ έφτασε στο σημείο περίπου 25 λεπτά μετά την κλήση από τους αστυνομικούς της ομάδας ΔΙΑΣ.

Κάντε κλικ και δείτε το βίντεο από την εκπομπή LIVE U