Σε ανελέητο κυνηγητό έχουν επιδοθεί οι ελληνικές αρχές σε συνεργασία με την Interpol, προκειμένου να συλλάβουν τον Κυριάκο Γριβέα και την σύζυγό του Αναστασία Βάτσικα, που παραμένο��ν άφαντοι, τα ίχνη των οποίων όμως, φαίνεται πως εντόπισαν στο Καράκας της Βενεζουέλας.

Ο επιχειρηματίας που διώκεται για δάνειο 17 εκατ. ευρώ, που έλαβε το 2009 από το Ταχυδρομικό Ταμιευτήριο, υποτίθεται για την ανάπτυξη επιχειρηματικών δραστηριοτήτων, εξαφανίστηκε λίγο πριν σκάσει η βόμβα των αποκαλύψεων.

Ο ίδιος και η γυναίκα του βρέθηκαν στο πολυτελές ξενοδοχείο Cheval Blanc στην πόλη Κουρσεβέλ στις Άλπεις για να κάνουν Πρωτοχρονιά.

Διέμειναν σε μια από τις 37 σουίτες. όπως η συγκεκριμένη που διαθέτει το resort, με όλες τις ανέσεις, καθώς ο Κυριάκος Γριβέας και η σύζυγός του Αναστασία Βάτσικα, είναι λάτρεις της πολυτέλειας και της χλιδής. Το συγκεκριμένο ξενοδοχείο προτιμούν εκατομμυριούχοι από όλο τον κόσμο, καθώς κάθε διανυκτέρευση κοστίζει πάνω από 3500 ευρώ.

Ο Γριβέας είναι λάτρης του σκι, και στο πολυτελές resort των Άλπεων, μπορούσε να κάνει το αγαπημένο του χόμπι, ξοδεύοντας χρήματα για την καλοπέρασή του.

Από τις Άλπεις ,σύμφωνα με πληροφορίες φεύγουν για Βενεζουέλα καθώς το Καράκας θεωρείται ησυχαστήριο, για αυτούς που θέλ��υν να περάσουν απαρατήρητοι. Και επειδή οι συνήθειες δεν αλλάζουν, το ζευγάρι μένει σε πολυτελές ξενοδοχείο στο κέντρο της Πρωτεύουσας της Βενεζουέλας.

Οι διωκτικές αρχές του Καράκας συνεργάζονται με την Αθήνα, και μέσω του τραπεζικού συστήματος, εντοπίζουν τις κινήσεις του, παρακολουθώντας την κίνηση των πιστωτικών του καρτών. Όμως μέχρι να φτάσουν τα στοιχεία στην Αθήνα, μεσολαβεί ικανό χρονικό διάστημα, που ίσως επιτρέπει στο ζευγάρι να αναζητήσει ένα νέο καταφύγιο.