Φανερά ταλαιπωρημένος μετά την απίστευτη περιπέτεια που κράτησε 16 ολόκληρες ώρες στα χέρια των απαγωγέων ο γνωστός επιχειρηματίας, Μανώλης Καραμολέγκος, βγαίνει από το αστυνομικό τμήμα της Κερατέας, ενώ ελάχιστα μέτρα πίσω του ακολουθεί ένας από τους δράστες της απαγωγής ένας Μολδαβός, όπως θα δείτε στα πλάνα που εξασφάλισε το κεντρικό δελτίο ειδήσεων του Star.

Καρέ – καρέ το χρονικό της απαγωγής

Η απαγωγή του αρτοβιομήχανου Μανώλη Καραμολέγκου, έγινε λίγο μετά τις έντεκα το βράδυ της Τρίτης, την ώρα που ο γνωστός επιχειρηματίας επέστρεφε μόνος με το αυτοκίνητό του στο σπίτι του στην περιοχή του Γέρακα.

Σύμφωνα με πληροφορίες του Star, ο αναβάτης μιας μηχανής που προπορευόταν προφασίστηκα ατύχημα και έπεσε με την μοτοσικλέτα του μόλις λίγα μέτρα μπροστά από το αυτοκίνητο του 57χρονου επιχειρηματία.

Αυτό το εικονικό ατύχημα ήταν το δόλωμα. Ο Μανώλης Καραμολέγκος σταμάτησε και κατέβηκε για να βοηθήσει όταν ξαφνικά τον πλεύρισε ένα αυτοκίνητο. Οι δράστες κατέβηκαν και όρμισαν στον επιχειρηματία για να τον ακινητοποιήσουν. Ο αρτοβιομήχανος αντιστάθηκε και ακολούθησε μικροσυμπλοκή. Τελικά οι δράστες κατάφεραν να τον βάλουν στο πόρτ μπαγκάζ του αυτοκινήτου και εξαφανίστηκαν.

Τηλεφώνησαν τα ξημερώματα στην οικογένειά του

Έξι ώρες αργότερα, τα ξημερώματα, κι ενώ η αγωνία για την τύχη του επιχειρηματία κορυφώνονταν για τους στενούς του συγγενείς ο 57χρονος επικοινώνησε από το κινητό του τηλέφωνο και είπε ότι είναι καλά στην υγεία του. Αμέσως μετά είπε ότι οι απαγωγείς ζητούν ως λίτρα 2,5 εκατομμύρια ευρώ και ότι θα πρέπει να τους τα δώσουν για να αφεθεί ελεύθερος. Αμέσως μετά η τηλεφωνική συνομιλία διεκόπη.

Για τον τόπο και τον χρόνο που θα παραδίδονταν τα λίτρα θα το διαπραγματεύονταν σε δεύτερη επικοινωνία οι απαγωγείς.

Για 12 ώρες κλεισμένος στο πορτμπαγκάζ

Επί 12 ώρες ο επιχειρηματίας βρίσκονταν στο πορτ μπαγκάζ ενός αυτοκινήτου που κινούνταν συνεχώς οργώνοντας την Ανατολική Αττική.

Τελικά νωρίς το μεσημέρι, το αυτοκίνητο σταμάτησε σε ερημική τοποθεσία στην περιοχή της Κερατέας. Ένας από τους απαγωγείς έμεινε στο αυτοκίνητο να φυλάει τον επιχειρηματία ενώ οι άλλοι δύο έφυγαν με σκοπό να αρχίσουν την διαπραγμάτευση για την παράδοση των λίτρων.

Ο επιχειρηματίας ωστόσο με απίστευτη ψυχραιμία κατάφερε να πείσει τον απαγωγέα ότι ήταν μάταιο να συνεχίσει την ομηρία και ότι θα ήταν καλό να παραδοθεί στην αστυνομία. Τέλος καλό, όλα καλά για την οικογένεια του γνωστού επιχειρηματία…