Για έναν ιδιαίτερα ευφυή και δυναμικό άνθρωπο κάνουν λόγο όσοι γνωρίζουν τον κ. Μ. Καραμολέγκο. Και όπως αποδεικνύεται είναι και ένας ιδιαίτερα ψύχραιμος άνθρωπος, ο οποίος κατάφερε να πείσει τους απαγωγείς του να τον αφήσουν ελεύθερο!

Σύμφωνα με πληροφορίες, ο κ. Μ. Καραμολέγκος, γιος του ιδρυτή της γνωστής Αρτοβιομηχανίας, Ηλία, είναι η «ψυχή» της εταιρίας, η οποία ξεκίνησε από ένα φούρνο στην Σαντορίνη πριν από 60 χρόνια.

Η οικογένεια εγκαταστάθηκε στην Αθήνα, στις αρχές της δεκαετίας του '70 κι εκεί, στην Αγία Παρασκευή, άνοιξαν έναν νέο φούρνο.

Σιγά – σιγά με τον καιρό και λόγο της καλής ποιότητας των προϊόντων τους άρχισαν να προμηθεύουν και άλλους φούρνους, ενώ 10 χρόνια μετά η εταιρία μπήκε στο Χρηματιστήριο.

Όσοι γνωρίζουν την εταιρία υποστηρίζουν πώς η ασταμάτητη δουλειά του Μανώλη Καραμολέγκου είναι αυτή που κρατάει την αλυσίδα όλα αυτά τα χρόνια. Ο σημερινός Διευθύνων Σύμβουλος της εταιρίας βρίσκεται καθημερινά 15 ώρες στο εργοστάσιο και εργάζεται σκληρά, ενώ είναι ο πρώτος που πηγαίνει κάθε πρωί.

Η αγάπη του για το ψωμί και για την δουλειά του ήταν το συστατικό που βοήθησε στην σωστή ζύμωση και στη μεγέθυνση της εταιρείας του.

Έχει ένα γιο 22 ετών, ενώ σύμφωνα με πληροφορίες, οικογενειακό είναι το κλίμα που επικρατεί και στην εταιρία του.