Από ώρα σε ώρα αναμένεται να γίνει γνωστή η απόφαση του δικαστικού συμβουλίου σχετικά με το αν θα κρατηθεί, ή θα αφεθεί ελεύθερος, ο επιχειρηματίας Δημήτρης Κοντομηνάς.

Ο κ. Κοντομηνάς φαίνεται να ισχυρίστηκε: «Απασχολώ στην επιχείρησή μου 1500 άτομα και σε περίπτωση που πάω φυλακή, ο όμιλος του θα καταρρεύσει με ό,τι αυτό συνεπάγεται για τους εργαζόμενους».

Και πρόσθεσε: «Το ότι γίνεται έρευνα για το ΤΤ είναι γνωστό εδώ και καιρό άρα αν ήθελα να φύγω θα είχα οργανώσει τη διαφυγή μου εδώ και καιρό. Εγώ αντίθετα την παραμονή της Πρωτοχρονιάς επέστρεψα στην Ελλάδα από τις ΗΠΑ».

Ο ίδιος επικαλέσθηκε επίσης θέματα υγείας αλλά και άλλες δικαστικές υποθέσεις με περιοριστικούς όρους τους οποίους είχε τηρήσει και στο παρελθόν.

«Πάσχω από χρόνια αποφρακτική πνευμονοπάθεια και αντιμετωπίζω σοβαρά προβλήματα υγείας» ισχυρίστηκε επίσης ενώ συμπλήρωσε ότι «έγιναν συμβολαιογραφικά πληρεξούσια προς τις τράπεζες που διαδέχτηκαν το ΤΤ προκειμένου να εγγράψουν ακίνητα αξίας περίπου 7 εκ. ευρώ. Τα ληξιπρόθεσμα δάνεια είναι 5 εκ. ευρώ».

Τέλος, επανέλαβε ότι προσφέρει και ενέχυρο τις μετοχές του τηλεοπτικού καναλιού ALPHA αν χρειαστεί, διαδικασία ωστόσο που είναι χρονοβόρα καθώς πρέπει να περάσει από το ΕΣΡ.