Ολοκληρώθηκε η έρευνα της Υπηρεσίας Εσωτερικών Υποθέσεων σχετικά με το κύκλωμα που φέρεται ότι δρούσε στην Κάτω Αχαΐα και το οποίο έκανε εικονικούς γάμους για να νομιμοποιείται η παραμονή αλλοδαπών στην περιοχή.

Σύμφωνα με πληροφορίες από την έρευνα προέκυψε ότι αντί των 67 υποθέσεων που είχαν αρχικά αποκαλυφθεί, ως το τέλος του 2011 υπήρξαν τελικά 112 περιπτώσεις! Δηλαδή σχεδόν οι διπλάσιες από την αρχική εκτίμηση.

Σύμφωνα με το πόρισμα της έρευνας, ευθύνες φέρεται να προκύπτουν για τη ληξίαρχο του Δήμου και για έναν αντιδήμαρχο ο οποίος φέρεται να πάντρεψε τα ίδια πρόσωπα τρεις φορές και μάλιστα μέσα στην ίδια μέρα!

Το πόρισμα βρίσκεται στα χέρια Εισαγγελέα, η οποία έχει ήδη δώσει εντολή για άνοιγμα τραπεζικών λογαριασμών.

Οι άνδρες του Τμήματος Εσωτερικών Υποθέσεων της ΕΛ.ΑΣ. διενήργησαν έρευνα στα αρχεία του δημοτολογίου και του ληξιαρχείου Κάτω Αχαΐας για κύκλωμα παράνομων ελληνοποιήσεων αλλοδαπών μέσω πολιτικών γάμων.

Είναι χαρακτηριστικό ότι το προηγούμενο καλοκαίρι τελέστηκαν 26 γάμοι με αλλοδαπούς, ενώ το τελευταίο διάστημα κατατέθηκαν 67 αιτήσεις για χορήγηση άδειας παραμονής λόγω γάμου με Ελληνα πολίτη, εκ των οποίων οι περισσότερες από τον ίδιο δικηγόρο.