Μερικές πολύχρωμες χάρτινες πεταλούδες, λούτρινα αρκουδάκια και ευχετήριες κάρτες στολίζουν το δωμάτιο της 16χρονης Μυρτώς στο ειδικό κέντρο αποκατάστασης της Βοστώνης.

Η ανήλικη κοπέλα επί 18 μήνες δίνει μάχη για τη ζωή της, μετά την επίθεση που δέχθηκε από τον Πακιστανό βιαστή στην Πάρο το καλοκαίρι του 2012.

Η μητέρα της Μυρτούς, Μαίρη Κοτρώτσου, σαν φύλακας άγγελος βρίσκεται στο προσκέφαλό της και ανεβαίνει το δικό της Γολγοθά με αξιοπρέπεια και δύναμη.

Η κυρία Κοτρώτσου καταγγέλλει αδιαφανείς διαδικασίες στον έρανο που έγινε στο όνομα του παιδιού της και από την Δευτέρα έχει προσφύγει στην αμερικανική δικαιοσύνη κατά της Ομοσπονδίας των Ελληνικών Συλλόγων της Νέας Αγγλίας που οργάνωσε τη διαδικασία.

«Ζητήσαμε την παρέμβαση της εισαγγελίας για να ανοιχτούν λογαριασμοί και να δούμε ποιος λέει αλήθεια και ποιος λέει ψέματα. Από την αρχή υπήρχαν κενά.. Εγώ νιώθω μέσα μου πως δεν είναι διαφανείς οι διαδικασίες. Έχω πολλές αμφιβολίες. Όσες φορές ζητήσαμε ονόματα και ποσά από τσεκ, εκεί ήταν η μεγαλύτερη αντίδρασή τους. Και αυτό εμένα μου λέει πολλά. Πιστεύω ότι υπάρχουν τσεκ τα οποία δεν μπήκαν στο λογαριασμό για την κόρη μου.» εξομολογείται η μητέρα της Μυρτούς και τονίζει

«Δεν θέλω χρήματα. Τα χρήματα θέλω να επιστρέψουν μέχρι το τελευταίο σεντς σε αυτούς που τα έδωσαν. Και παρακαλώ αυτούς που τα έχουν δώσει να στείλουν στον εισαγγελέα Μασαχουσέτης ένα αντίγραφο των τσεκ που έχουν κόψει για να κάνει κι εκείνος έναν παραλληλισμό. Διαφορετικά δεν θα βρεθούν τσεκ που δεν έχουν κατατεθεί.»