Πρώτη ανάρτηση: 14/01/2014 20:24

Σήμερα το μεσημέρι αναμένεται να ληφθεί τελικά η απόφαση για την προφυλάκιση ή μη του επιχειρηματία, Δ. Κοντομηνά για το σκάνδαλο με το Ταχυδρομικό Ταμιευτήριο μετά την διαφωνία ανακριτή και εισαγγελέα.

Όπως σας είχαμε πει, ο ανακριτής, κ. Ανδρεάδης πρότεινε να αφεθεί ελεύθερος με την καταβολή εγγύησης μαμούθ 5 εκατομμύρια ευρώ και άλλους περιοριστικούς όρους.

Πρόκειται για το μεγαλύτερο ποσό που έχει ζητηθεί ποτέ ως εγγύηση και σύμφωνα με τον κ. Ανδρεάδη με αυτά τα χρήματα θα καλυφθούν οι ληξιπρόθεσμες οφειλές του κ. Κοντομηνά προς το Τ.Τ.

Αντίθετα η εισαγγελέας, κ. Παπανδρέου πρότεινε την προφυλάκισή του, καθώς θεωρεί ότι είναι ύποπτος φυγής. Για τον λόγο αυτό την τελική απόφαση θα λάβει το Δικαστικό Συμβούλιο την Τετάρτη.

Πάντως, σύμφωνα με πληροφορίες, οι δύο αρμόδιοι συμφωνούν ότι ο γνωστός επιχειρηματίας είναι ύποπτος για την τέλεση νέων κακουργημάτων.

Από την πλευρά του ο επιχειρηματίας φέρεται να δήλωσε κατά την απολογία του πρόθυμος να προσημειώσει ακίνητα ύψους 7 εκατομμύρια ευρώ, για να δείξει την διάθεση του να συνεργαστεί με τις αρχές, καθώς και να βάλει ενέχυρο μετοχές του τηλεοπτικού σταθμού Alpha εκτιμώμενης αξίας 46 εκατομμυρίων ευρώ.

Όσον αφορά την υγεία του, οι γιατροί υποστηρίζουν ότι άσχετα με την υπόθεση δεν θα του έδιναν εξιτήριο από το νοσοκομείο, καθώς η κατάστασή του δεν είναι καλή.

Μάθετε όλες τις λεπτομέρειες στο βίντεο από το κεντρικό δελτίο ειδήσεων του Star.