Το άνοιγμα των εμπορικών καταστημάτων την Κυριακή 19 Ιανουαρίου, λόγω των χειμερινών εκπτώσεων που ξεκινούν Δευτέρα 13 Ιανουαρίου και θα διαρκέσουν έως τις 28 Φεβρουαρίου, προτείνει ο Εμπορικός Σύλλογος Θεσσαλονίκης. Σε σχετική ανακοίνωση, ο ΕΣΘ σημειώνει ότι το πλαίσιο του ωραρίου λειτουργίας των καταστημάτων τις Κυριακές, βάσει του νόμου, καθορίζεται από ώρα 11:00 έως ώρα 20:00, με τον Σύλλογο να προτείνει ωράριο 11 το πρωί έως 5 το απόγευμα για όσα καταστήματα λειτουργήσουν στις 19 Ιανουαρίου.

Σε ότι αφορά την διενέργεια των εκπτώσεων, σύμφωνα με τον ΕΣΘ, οι εμπορικές επιχειρήσεις πρέπει να προσέξουν τα εξής:

1. Η αναγραφή διπλής τιμής, δηλαδή της παλαιάς (συνήθως διαγραμμένης) και της νέας τιμής των προϊόντων που πωλούνται με έκπτωση είναι υποχρεωτική.
2. Η αναγραφή ποσοστού έκπτωσης επιτρέπεται αλλά δεν είναι υποχρεωτική. Ανήκει στην διακριτική ευχέρεια της επιχείρησης εάν θα αναγράψει ποσοστό ή όχι.
3. Ιδιαίτερη προσοχή πρέπει να δοθεί στην ακρίβεια των εκπτωτικών αναγγελιών προς τον πελάτη. Η κάθε παροχή πρέπει να ταυτίζεται και να ανταποκρίνεται προς την αναγγελία, οικονομικά, ποσοτικά και ποιοτικά.

«Κατά την διενέργεια των τακτικών εκπτώσεων, απαιτείται ιδιαίτερη προσοχή από τους συναδέλφους, γιατί οι κυρώσεις είναι αυστηρές», τονίζει ο ΕΣΘ.