Ένα αποτρόπαιο έγκλημα διαπράχθηκε στην Ιρλανδία, όταν ένας 34χρονος άνδρας σκότωσε, ακρωτηρίασε και στη συνέχεια έφαγε τον πνεύμονα του σπιτονοικοκύρη του έπειτα από καυγά για μια παρτίδα σκάκι.

Ο 34χρονος Σαβιέρο Μπελάντε που κατάγεται από το Παλέρμο της Σικελίας και ζει και εργάζεται στο Δουβλίνο, πήρε τηλέφωνο τις αστυνομικές αρχές και ομολόγησε την αποτρόπαια πράξη του.

Το πτώμα του 39χρονου σπιτονοικοκύρη βρέθηκε ακρωτηριασμένο στην οικία του, στο προάστιο Κάσλνοκ που βρίσκεται στο βόρειο τμήμα της ιρλανδικής πρωτεύουσας.

Έφερε πολλαπλά τραύματα στο κεφάλι καθώς είχε χτυπηθεί με ένα βαράκι ενώ είχε και πολλαπλές μαχαιριές. Σοκαριστικό είναι το γεγονός ότι δεν έχει διευκρινιστεί αν ο 39χρονος είχε ακρωτηριαστεί ενώ ήταν ήδη νεκρός.

Εκτιμάται ότι η δολοφονία διαπράχθηκε στις 11 ή 12 Ιανουαρίου και ο 34χρονος θα υποβληθεί σε ψυχιατρική εξέταση. Εκτιμάται ότι ο λόγος που προέβη στην ειδεχθή πράξη του ήταν ένας καυγάς για μία παρτίδα σκάκι. Ο δολοφόνος δήλωσε ένοχος και επιθυμεί να εκπροσωπήσει ο ίδιος τον εαυτό του στο δικαστήριο.

Το γεγονός που σοκάρει περισσότερο απ' όλα είναι ότι στην ιατροδικαστική εξέταση διαπιστώθηκε ότι έλειπε ο πνεύμονας του θύματος ο οποίος δεν έχει εντοπιστεί μέχρι στιγμής.

Ωστόσο, υπάρχουν υποψίες ότι ο Μπελάντε έφαγε τον πνεύμονα του θύματος.