Δεν τα βρίσκουν στην περίπτωση «Κοντομηνά» για την υπόθεση του Ταχυδρομικού Ταμιευτηρίου ανακριτής και εισαγγελέας με αποτέλεσμα να καθυστερεί η απόφαση για το αν θα προφυλακιστεί ή όχι.

Συγκεκριμένα, ο ανακριτής διαφθοράς πρότεινε να αφεθεί ελεύθερος με περιοριστικούς όρους και την καταβολή εγγύησης - μαμούθ 5 εκατομμύρια ευρώ, ενώ η εισαγγελέας, Πόπη Παπανδρέου προτείνει την προσωρινή του κράτηση.

Εξαιτίας της διαφωνίας αναμένεται να αποφασίσει εντός 24 ωρών για το μέλλον του επιχειρηματία το Δι��αστικό Συμβούλιο.

Όπως σας είχαμε πει, νωρίτερα ο κ. Κοντομηνάς κατέθεσε υπόμνημα - απολογία 100 σελίδων στο οποίο αρνείται ότι φέρει ευθύνες.

Σύμφωνα με πληροφορίες ο Δημήτρης Κοντομηνάς, μεταξύ άλλων, υποστήριξε:

- Το ότι ζητάω δάνειο, το οποίο εγκρίνεται, δεν βαρύνει εμένα ποινικά αφού είναι απόφαση του ΤΤ. Άλλωστε δεν βάζω εγώ τους όρους, αλλά το ΤΤ. Εγω απλώς αιτούμαι.

- Δεν έχω υποχρέωση να διασφαλίσω τα συμφέροντα του ΤΤ, αυτό οφείλει να το κάνει το διοικητικό συμβούλιο της τράπεζας.

- Για την απάτη: Ήταν απόφαση του διοικητικού συμβουλίου της τράπεζας για την οποία δεν έχει λόγο ο επιχειρηματίας. Τους όρους δεν τους βάζει ο ίδιος.

- Δεν υπάρχει ροή χρήματος προς του�� ατομικούς μου λογαριασμούς, αλλά πρόκειται για εταιρικές συναλλαγές, ακόμα και σε ότι αφορά το σπίτι στο Λονδίνο

- Το σπίτι στο Λονδίνο αγοράστηκε από εταιρία έναντι δέκα εκατομμυρίων ευρώ και πωλήθηκε αργότερα έναντι 15 εκατομμυρίων ευρώ και τα χρήματα επιστράφηκαν για εξόφληση του δανείου σε άλλη τράπεζα (Μιλένιουμ).

- Δεν απέκρυψα τη ροή του χρήματος. Όλα τα χρήματα πηγαίνουν σε εταιρίες συμφερόντων μου, στις οποίες εμφανίζομαι ο ίδιος ως ο διαχειριστής.

- Κανένα ποσό δεν κατέληξε σε ατομικό μου λογαριασμό.

Διαβάστε αναλυτικά τι ανέφερε στην απολογία του εδώ.