Με υπόμνημα 100 σελίδων και προφορικές απαντήσεις στις ερωτήσεις του ανακριτή διαφθοράς Γιώργου Ανδρεάδη και της εισαγγελέως Πόπης Παπανδρέου, επί μιάμιση ώρα απολογείτο ο επιχειρηματίας Δημήτρης Κοντομηνάς. Όπως σας γράψαμε νωρίτερα από το star.gr, ανακριτής και εισαγγελέας τον επισκέφθηκαν λίγο μετά τις 10 το πρωί στο ιδιωτικό θεραπευτήριο, όπου νοσηλεύεται φρουρούμενος προκειμένου να δώσει εξηγήσεις για το σκάνδαλο στο Τ.Τ.

Η απολογία του επιχειρηματία ήταν πολύ σύντομη. Σύμφωνα με πληροφορίες ο Δημήτρης Κοντομηνάς, μεταξύ άλλων, υποστήριξε:

- Το ότι ζητάω δάνειο, το οποίο εγκρίνεται, δεν βαρύνει εμένα ποινικά αφού είναι απόφαση του ΤΤ. Άλλωστε δεν βάζω εγώ τους όρους, αλλά το ΤΤ. Εγω απλώς αιτούμαι.
- Δεν έχω υποχρέωση να διασφαλίσω τα συμφέροντα του ΤΤ, αυτό οφείλει να το κάνει το διοικητικό συμβούλιο της τράπεζας.
- Για την απάτη: Ήταν απόφαση του διοικητικού συμβουλίου της τράπεζας για την οποία δεν έχει λόγο ο επιχειρηματίας. Τους όρους δεν τους βάζει ο ίδιος.
- Δεν υπάρχει ροή χρήματος προς τους ατομικούς μου λογαριασμούς, αλλά πρόκειται για εταιρικές συναλλαγές, ακόμα και σε ότι αφορά το σπίτι στο Λονδίνο
- Το σπίτι στο Λονδίνο αγοράστηκε από εταιρία έναντι δέκα εκατομμυρίω�� ευρώ και πωλήθηκε αργότερα έναντι 15 εκατομμυρίων ευρώ και τα χρήματα επιστράφηκαν για εξόφληση του δανείου σε άλλη τράπεζα (Μιλένιουμ).
- Δεν απέκρυψα τη ροή του χρήματος. Όλα τα χρήματα πηγαίνουν σε εταιρίες συμφερόντων μου, στις οποίες εμφανίζομαι ο ίδιος ως ο διαχειριστής.
- Κανένα ποσό δεν κατέληξε σε ατομικό μου λογαριασμό.

Σύμφωνα με τους συνηγόρους του, η ζημιά από τα δάνεια ανέρχεται σε 16 εκ. ευρώ και από την εταιρία BESTLINE, 138 εκατ. ευρώ. Για τα δάνεια ο επιχειρηματίας υποστηρίζει ότι έβαλε ενέχυρο μετοχές και προσημειώσεις ακινήτων, παραδέχτηκε ότι υπήρξε καθυστέρηση στην εξόφληση αλλά δεν υπήρχε πρόθεση εξαπάτησης. Η καθυστέρηση οφείλεται στην οικονομική κρίση και υπήρχε πρόθεση ρύθμισης. Οι εταιρίες του ομίλου λειτουργούν κανονι��ά και είναι φορολογικά ενήμερες. Για την BESTLINE αναφέρει ότι συμμετείχε στην αύξηση μετοχικού κεφαλαίου και επικαλείται πόρισμα της Τράπεζας της Ελλάδος, σύμφωνα με το οποίο η συμφωνία για την εταιρία ήταν συμφέρουσα για το ΤΤ.


Επίσης, σύμφωνα με πληροφορίες, ο Δημήτρης Κοντομηνάς προέβαλε τον ισχυρισμό ότι εφόσον δεν υπάρχει δωροδοκία αυτό σημαίνει ότι δεν πίεσε κανένας τον Άγγελο Φιλιππίδη για τους επίμαχους όρους χωρίς ο τελευταίος να έχει κανένα όφελος. Η εισαγγελέας Πόπη Παπανδρέου ωστόσο, στο πό��ισμά της, θεωρεί ότι η απιστία σε πολλές περιπτώσεις μπορεί να είναι βασικό αδίκημα για τη νομιμοποίηση εσόδων από εγκληματική δραστηριότητα.

Μαζί με το υπόμνημα για τις κατηγορίες, ο επιχειρηματίας κατέθεσε και πέντε φακέλους καθώς και δεύτερο υπόμνημα 20 σελίδων που αφορά την απόφαση αν θα προφυλακιστεί ή όχι. Το δεύτερο υπόμνημα συνοδεύεται από άλλους τρεις φακέλους