Το γνωστό… άσμα του Λευτέρη Πανταζή «Όλα τα λεφτά λουλούδια» κολλάει… απόλυτα στο δημοσίευμα της εφημερίδας "Δημοκρατία" το οποίο αποκαλύπτει ότι τα γαρύφαλλα με τα οποία παίζουμε λουλουδοπόλεμο στα μπουζούκια δεν είναι ελληνικά, αλλά εισαγόμενα και μάλιστα από την Τουρκία!


Σύμφωνα με πληροφορίες, κάθε εβδομάδα τουλάχιστον μία νταλίκα που μεταφέρει 500.000 λουλούδια ξεκινά από την Κωνσταντινούπολη, περνά τα σύνορα στον Έβρο και φτάνει στη Θεσσαλονίκη για να τροφοδοτήσει όχι μόνο τα νυχτερινά κέντρα, αλλά τα… γραφεία τελετών της βόρειας Ελλάδας.

Όπως εξηγεί ένας έμπορος λουλουδιών από τη Θεσσαλονίκη οι Τούρκοι έχουν κατασκευάσει τεράστια θερμοκήπια και καλλιεργούν συστηματικά γαρίφαλα, τα οποία εξάγουν. Οι καλύτεροί τους πελάτες; Ποιοι άλλοι φυσικά; Οι Έλληνες!

Μάλιστα πριν την οικονομική κρίση, οι Τούρκοι έκαναν «χρυσές» δουλειές, αφού εκατοντάδες χιλιάδες ευρώ κατέληγαν στις τσέπες τους. Τότε που τα πανέρια με τα γαρύφαλλα πήγαιναν σύννεφο!!!

Το φαινόμενο αυτό της... εισαγωγής γαριφάλων από την Τουρκία έχει προκαλέσει μάλιστα και την αντίδραση του μητροπολίτη Θεσσαλονίκης κ. Άνθιμου. «Τις γιορτές των Χριστουγέννων και της Πρωτοχρονιάς 20 νταλίκες πέρασαν τα σύνορα με την Τουρκία και μετέφεραν λουλούδια για να τα αγοράσουν οι Έλληνες, άλλοι για να δείξουν ότι έχουν λεφτά και άλλοι για να ρίξουν στα κέντρα» είχε πει ο Μητροπολίτης.