Μια ηλικιωμένη γυναίκα από την Ξάνθη πυρπολήθηκε το μεσημέρι της Δευτέρα μέσα στο διαμέρισμά της επί της οδού Αν. Δημητρίου.

Ένας γείτονας λίγο μετά τη 1.00 το μεσημέρι άκουσε τις φωνές της άτυχης γυναίκας και νομίζοντας πως το σπίτι της είχε πάρει φωτιά κάλεσε την Πυροσβεστική. Ο άνδρας κατάφερε να μπει στο διαμέρισμα της ηλικιωμένης, όπου διέμεν�� η ίδια μαζί με συγγενικά της πρόσωπα, κατασβήνοντας τις φλόγες στις οποίες είχε τυλιχθεί η ηλικιωμένη.

Στο σημείο κατέφτασε άμεσα η Πυροσβεστική Υπηρεσία με δύο οχήματα, ενώ στο «πόδι» σηκώθηκε όλη η γειτονιά, με τους κατοίκους να προσπαθούν να μάθουν τι είχε συμβεί. Το δεύτερο πυροσβεστικό όχημα δεν χρειάστηκε να επέμβει καθώς αποδείχθηκε πως δεν είχε πάρει φωτιά το σπίτι, ενώ το πρώτο και το πλήρωμα αυτού παρέμεναν στο σημείο για παροχή βοηθειών.

FOTIA04.jpg
Άμεσα ένα ασθενοφόρο του ΕΚΑΒ βρέθηκε έξω από την οικοδομή, ενώ άνδρες της Πυροσβεστικής μαζί με άνδρες του ΕΚΑΒ μετέφεραν τυλιγμένη σε μια κουβέρτα την ηλικιωμένη, η οποία έφερε πολλαπλά εγκαύματα στο σώμα, μέσα στο ασθενοφόρο και ακολούθως στο Γενικό Νοσοκομείο Ξάνθης.

Σύμφωνα με τις πρώτες πληροφορίες εξετάζεται το ενδεχόμενο η γυναίκα να αυτοπυρπολήθηκε με οινόπνευμα, για άγνωστους μέχρι στιγμής λόγους, επιχειρώντας έτσι να βάλει τέλος στη ζωή της ωστόσο αυτό δεν έχει επιβεβαιωθεί επισήμως.

Η άτυχη γυναίκα φέρει σοβαρά εγκαύματα σε όλο της το σώμα, ενώ η Αστυνομία ανέλαβε τη διενέργεια προανάκρισης ώστε να διαπιστωθούν οι συνθήκες κάτω από τις οποίες σημειώθηκε ο πυρπολισμός.