Καλού κακού πάρτε μαζί σας ομπρέλα όσοι βγείτε στους δρόμους καθώς ο καιρός, σύμφωνα με την Εθνική Μετεωρολογική Υπηρεσία θα είναι βροχερός! Όπως καταλάβατε… καλοκαιρία τέλος!

Συγκεκριμένα, στα κεντρικά και νότια αναμένονται τοπικές βροχές, ενώ από το απόγευμα υπάρχει πιθανότητα σποραδικών καταιγίδων στα νοτιοδυτικά θαλάσσια και παραθαλάσσια τμήματα.

Στην Αττική θα σημειωθούν αραιές νεφώσεις βαθμιαία πιο πυκνές με τοπικές βροχές από το απόγευμα. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί 8 έως 15 βαθμούς κελσίου, ενώ θα πνέουν μεταβλητοί άνεμοι 2 με 3 και στα ανατολικά βορειοανατολικοί μέχρι 4 μποφόρ.

Αραιές νεφώσεις, πρόσκαιρα πιο πυκνές, προβλέπονται στη Θεσσαλονίκη, όπου το θερμόμετρο θα δείξει από 2 έως 12 βαθμούς κελσίου.

Αναλυτική πρόγνωση:

Μακεδονία, Θράκη
Καιρό��: αραιές νεφώσεις πρόσκαιρα κατά τόπους πιο πυκνές. Τοπικές ομίχλες ή περιορισμένη ορατότητα τις πρωινές ώρες.
Άνεμοι: μεταβλητοί 2 με 4 μποφόρ.
Θερμοκρασία: από -2 (μείον 2) έως 12 βαθμούς κελσίου.

Νησιά Ιονίου, Ηπειρος, δυτική Στερεά, δυτική Πελοπόννησος
Καιρός: αραιές νεφώσεις κατά διαστήματα πιο πυκνές με τοπικές βροχές και πιθανώς από το απόγευμα στα νοτιότερα τμήματα σποραδικές καταιγίδες. Τοπικά περιορισμένη ορατότητα τις πρωινές ώρες.
Άνεμοι: ανατολικοί νοτιοανατολικοί 2 με 4 και βαθμιαία στα νότια τοπικά 5 μποφόρ.
Θερμοκρασία: από 9 έως 17 βαθμούς κελσίου. Στην Ηπειρο 3 με 4 βαθμούς χαμηλότερη.

Θεσσαλία, ανατολική Στερεά, Εύβοια, ανατολική Πελοπόννησος
Καιρός: αραιές νεφώσεις κατά διαστήματα πιο π��κνές με ασθενείς τοπικές βροχές που το απόγευμα στα νοτιότερα τμήματα θα ενταθούν και πιθανώς να εκδηλωθούν σποραδικές καταιγίδες. Τοπικά περιορισμένη ορατότητα τις πρωινές ώρες.
Άνεμοι: μεταβλητοί 2 με 4 μποφόρ.
Θερμοκρασία: από 6 έως 16 βαθμούς κελσίου. Στα βόρεια 3 με 4 βαθμούς χαμηλότερη.

Κυκλάδες, Κρήτη
Καιρός: αραιές νεφώσεις που βαθμιαία θα πυκνώσουν και θα σημειωθούν τοπικές βροχές και πιθανώς από το απόγευμα στα δυτικά σποραδικές καταιγίδες.
Άνεμοι: μεταβλητοί 2 με 4 μποφόρ.
Θερμοκρασία: από 11 έως 17 βαθμούς κελσίου.

Νησιά ανατολικού Αιγαίου, Δωδεκάνησα
Καιρός: αραιές νεφώσεις που βαθμιαία θα πυκνώσουν κυρίως στα νότια όπου από το απόγευμα είναι πιθανό να σημειωθούν τοπικές βροχές. Τοπικά περι��ρισμένη ορατότητα τις πρωινές ώρες.
Άνεμοι: μεταβλητοί 2 με 4 μποφόρ.
Θερμοκρασία: από 10 έως 16 βαθμούς κελσίου. Στα βόρεια 3 με 4 βαθμούς χαμηλότερη.