​Μετά το βαρύτατο κατηγορητήριο σε βάρος 30 προσώπων και τα επτά εντάλματα σύλληψης για εμπλεκόμενους ανοίγει ο κύκλος των απολογιών για την υπόθεση των επισφαλών δανείων του Ταχυδρομικού Ταμιευτηρίου.

Οι πρώτοι που καλούνται να δώσουν εξηγήσεις στον ανακριτή διαφθοράς Γιώργο Ανδρεάδη είναι οι κατηγορούμενοι στους οποίους οι αρχές πέρασαν χειροπέδες. Επισημαίνεται ότι δυο κατηγορούμενοι, ο Κυριάκος Γριβέας και η Αναστασία Βάτσικα εξακολουθούν να καταζητούνται με διεθνές ένταλμα σύλληψης.

Πιο συγκεκριμένα για σήμερα Δευτέρα, έχει προγραμματιστεί η απολογία του πρώην αναπληρωτή διευθυντή του Τ.Τ. Μάριου Βαρώτση, μετά από την προθεσμία που ζήτησε και έλαβε την προηγούμενη Πέμπτη από τον ανακριτή Διαφθοράς Γ. Ανδρεάδη.

Ο κ.Βαρώτσης, κατηγορείται για απιστία από κοινού και κατ' εξακολούθηση, απάτη κατά του δημοσίου και άμεση συνέργεια σε ξέπλυμα βρ��μικου χρήματος.

Προθεσμία για να απολογηθεί αύριο Τρίτη έχει λάβει και ο επιχειρηματίας Δημήτρης Κοντομηνάς, ο οποίος εξακολουθεί να νοσηλεύεται σε ιδιωτική κλινική. Ο επιχειρηματίας που διώκεται για απάτη κατά του δημοσίου, άμεση συνέργεια σε απιστία και ξέπλυμα βρώμικου χρήματος, υποστηρίζει πως δεν υπάρχει ίχνος παρανομίας στις επιχειρηματικές του δραστηριότητες.

Για την ίδια μέρα έχει πάρει προθεσμία και η υπάλληλος του ΤΤ, μέλος της επιτροπής χορήγησης επιχειρηματικών δανείων Φωτεινή Κρέστα η οποία κατηγορείται για Απιστία από κοινού και κατ' εξακολούθηση.

Την Τετάρτη αναμένεται η απολογία του πρώην στελέχους του Τ.Τ., Χαράλαμπου Γιαγκούδη, ο οποίος συνελήφθη στη Θεσσαλονίκη.Η κατηγορία που αντιμετωπίζει ο κ. Γιαγκούδης είναι απιστία τελεσθείσα από κοινού κατ΄ εξακολούθηση και μη, εκ της οποίας η περιουσιακή ζημία υπερβαίνει το ποσό των 30.000 ευρώ.

Μετά τις απολογίες κάθε κατηγορούμενου ανακριτής και εισαγγελέας θα κρίνουν αν θα πρέπει να οδηγηθούν στη φυλακή ή αν θα μείνουν ελεύθεροι με ή χωρίς όρους.

Εν αναμονή της έκδοσης Φιλιππίδη

Εν τω μεταξύ, στην Τουρκία παραμένει ο πρώην πρόεδρος του Ταχυδρομικού Ταμιευτηρίου Άγγελος Φιλιππίδης, ο οποίος συνελήφθη στην Κωνσταντινούπολη την Παρασκευή το βράδυ όπως πρώτο έγραψε το star.gr.

Τα τουρκικά δικαστήρια ενέκριναν την έκδοση του κ. Φιλιππίδη στην Ελλάδα, ωστόσο η διαδικασία, σύμφωνα με τις ελληνικές προξενικές αρχές, μπορεί να κρατήσει έως και 40 ημέρες.

Στο ενδιάμεσο διάστημα ο κ. Φιλιππίδης θα κρατείται, κατά πάσα πιθανότητα, στις φυλακές του Μαλτεπέ, όπου, συνήθως, κρατούνται οι προς απέλαση αλλοδαποί υπήκοοι.