Συγκλονισμένη είναι η τοπική κοινωνία της Ιεράπετρας μετά την είδηση ότι ένας άνδρας έχασε τη ζωή του από ανακοπή καρδιάς καθώς δεν υπήρχε ασθενοφόρο να τον μεταφέρει έγκαιρα στο νοσοκομείο.

Ένας φίλος του άτυχου άνδρα θέλησε να τον αποχαιρετήσει με μία επιστολή που ραγίζει καρδιές και στην οποία περιγράφει το χρονικό της τραγωδίας.

"Ήταν η ώρα περίπου 15:00 το μεσημέρι της Παρασκευής 10 Ιανουαρίου όταν μετά την νεκρώσιμη ακολουθία ηλικιωμένης στον ιερό ναό του Αγίου Ιωάννου στην κάτω παραλία της Ιεράπετρας και ενώ είχε απομακρυνθεί μόλις 20 μέτρα από την εκκλησία ο Τάκης, σωριάστηκε στην άκρη του δρόμου. Τρέξαμε κοντά του και διαπιστώσαμε ότι ούτε ανέπνεε ούτε σφυγμό μπορούσαμε να βρούμε και γνωρίζοντας τα προβλήματα υγείας που αντιμετώπιζε, συμπεράναμε ότι έπαθε ανακοπή. Αρχίσαμε αμέσως τις μαλάξεις στο στήθος, κάποιοι άλλοι καλούσαν το 166 και ο Γιάννης του έδωσε το φιλί της ζωής μέχρι που διαπιστώσαμε ότι πήρε έστω και μια αργή και βαθιά ανάσα. Συνεχίζαμε αδιάκοπα μιας και μόλις σταματάγαμε χάναμε και αυτή την αργή ανάσα ενώ η προσπάθειες για το ΕΚΑΒ ήταν άκαρπες αφού το μοναδικό ασθενοφόρο της Ιεράπετρας ήταν σε διακομιδή.

Απελπισμένοι βάλαμε τον άτυχο Τάκη στην καρότσα ενός αγροτικού αυτοκινήτου που με μεγάλη ταχύτητα και επικίνδυνη πραγματικά οδήγηση, φτάσαμε στο νοσοκομείο χωρίς να σταματήσουμε στιγμή τις μαλάξεις και βλέποντας τις αργές ανάσες πιστεύαμε ότι υπήρχαν ακόμα ελπίδες σωτηρίας. Με το που φτάσαμε στο νοσοκομείο, η αναισθησιολόγος μας, Εύη Μαργαριτσανάκη και ο χειρούργος μας, Ηρακλής Παπαδάκης ανέβηκαν στην καρότσα για να του προσφέρουν τις πρώτες βοήθειες και με την προσπάθεια και του υπόλοιπου προσωπικού έγινε παροχή οξυγόνου μέχρι που μεταφέρθηκε στο κέντρο επειγόντων περιστατικών. Έδωσαν πραγματική μάχη όλοι οι γιατροί και το προσωπικό για να τον κρατήσουν στην ζωή πράγμα όμως που δεν στάθηκε δυνατόν μιας και η κατάσταση του χαρακτηρίστηκε μη αναστρέψιμη. Ακόμα και ο υποδιοικητής του νοσοκομείου μας έμεινε δίπλα του από την πρώτη στιγμή, μέχρι και την τελευταία. Έτσι άδικα χάσαμε τον Τάκη, μια μορφή της τουριστικής Ιεράπετρας, μια μορφή της Κάτω Παραλίας, που έγραψε την τελευταία του σελίδα παλεύοντας να κρατηθεί στην ζωή πάνω σε μια καρότσα" αναφέρει. "Καλό ταξίδι Τάκη, η μοναδικότητα της προσωπικότητα σου και η τραγικότητα της απώλειας σου, θα μείνουν αξέχαστα"

Από την πλευρα του το ΕΚΑΒ εξέδωσε ανακοίνωση για το τραγικό περι��τατικό: "Βάσει πληθώρας δημοσιεύσεων σχετικά με περιστατικό στην Ιεράπετρα όπου 55χρονος εξέπνευσε κατόπιν ανακοπής καρδιάς, και των σαφών αναφορών για την μη ύπαρξη ασθενοφόρου του Ε.Κ.Α.Β., θα θέλαμε να σας ενημερώσουμε πως όταν δόθηκε η κλήση για το περιστατικό το ασθενοφόρο του τομέα του Ε.Κ.Α.Β. ήταν απασχολημένο σε ενδονοσοκομειακές μεταφορές περιστατικών από την Παθολογική Κλινική Ιεράπετρας προς το Κ.Υ. Νεαπόλεως & Σητείας (το ίδιο ασθενοφόρο μετέφερε έναν ασθενή με συνοδεία γιατρού, από το Νοσοκομείο της Ιεράπετρας στο Κ.Υ Νεαπόλεως και κατόπιν επέστρεψε και παρέλαβε 2ο ασθενή για να τον μεταφέρει στην Σητεία). Το σημείο του συμβάντος βρισκόταν μόλις 800 μέτρα από το νοσοκομείο Ιεράπετρας και κατόπιν της κλήσεως για το περιστατικό ξεκίνησε αμέσως εφεδρικό ασθενοφόρο για το σημείο αλλά με την πρωτοβουλία των οικείων του 55χρονου η μεταφορά έγινε με ιδιωτικό αυτοκίνητο"