Την έκδοση του πρώην προέδρου ��ου Ταχυδρομικού Ταμιευτηρίου, Άγγελου Φιλιππίδη, στην Ελλάδα ενέκριναν τα τουρκικά δικαστήρια.

Όπως πρώτο σας έγραψε το star.gr, o κ. Φιλιππίδης συνελήφθη στην Κωνσταντινούπολη, και συγκεκριμένα στο ξενοδοχείο όπου διέμενε την Παρασκευή το βράδυ από τις τουρκικές αρχές.
Όπως μεταδίδει το Αθηναϊκό Μακεδονικό Πρακτορείο η εκτέλεση της απόφασης θα ολοκληρωθεί με την αποστολή από το ελληνικό υπουργείο Δικαιοσύνης των σχετικών εγγράφων. Η διαδικασία, σύμφωνα με τις ελληνικές προξενικές αρχές, μπορεί να κρατήσει από δύο έως 40 ημέρες.

Στο ενδιάμεσο διάστημα ο κ. Φιλιππίδης θα κρατείται, κατά πάσα πιθανότητα, στις φυλακές του Μαλτεπέ, όπου, συνήθως, κρατούνται οι προς απέλαση αλλοδαποί υπήκοοι.

Το χρονικό της σύλληψης

Εις βάρος του κ. Φιλιππίδη είχε εκδοθεί διεθνές ένταλμα σύλληψης για την υπόθεση του ΤΤ -υπόθεση που προκάλεσε ζημιά στο ελληνικό Δημόσιο τουλάχιστον 400 εκατ. ευρώ. Οι τουρκικές αρχές ενημέρωσαν την ΕΛ.ΑΣ περίπου στις 10.00 το πρωί του Σαββάτου ότι συνέλαβαν άτομο που δείχνει να είναι ο πρώην πρόεδρος του Ταχυδρομικού Ταμιευτηρίου.

Στη συνέχεια, προκειμένου να γίνει η ταυτοποίηση του συλληφθέντος οι τουρκικές αρχές ζήτησαν στοιχεία (φωτογραφίες και αποτυπώματα).

Όπως σας είπαμε και νωρίτερα, ο εντοπισμός του κ. Φιλιπ��ίδη ήταν εύκολος για τις διωκτικές Αρχές, αφού έκανε συνεχή χρήση του κινητού του τηλεφώνου. Σημειώνεται ότι κ. Φιλιππίδης είχε μεταβεί από τη χώρα μας στην Κωνσταντινούπολη την 03-01-2014, όπου και παρέμενε μέχρι τη σύλληψή του.

Κατά τη σύλληψη βρέθηκαν στην κατοχή του:

-311 λίρες Τουρκίας,
-5.615 ευρώ,
-1.005 λίρες Αγγλίας,
-18.090 δολάρια Χονγκ – Κονγκ,
-220 φράγκα Ελβετίας,
-1.514 δολάρια ΗΠΑ,
-δύο κινητά τηλέφωνα κι ένα usb 2 GB ,
-μπλοκ επιταγών και κάρτες τραπεζών,
-άδεια παραμονής στην Ελβετία και άδειες ικανότητας οδήγησης αλλοδαπών Αρχών
-δύο διαβατήρια ελληνικών Αρχών, εκ των οποίων το ένα είχε λήξει και
-διάφορα έγγραφα

Φιλιππίδης μετά τη σύλληψή του: «Ουδέποτε είπα ότι ήμουν στις ΗΠΑ»

Ο συνήγορός του, Αθανάσιος Βαρλάμης, υποστήριξε ότι από το μεσημέρι της Παρασκευής είχε ενημερώσει τον ανακριτή της υπόθεσης του Τ.Τ. κ. Γ. Ανδρεάδη ότι ο κατηγορούμενος θα εμφανιστεί τη Δευτέρα ενώπιόν του. Και ο ίδιος όμως ο πρώην πρόεδρος του Τ.Τ. ανέφερε, μιλώντας το Σάββατο στον Real FM, πως είχε ενημερώσει την ανακρίτρια, μέσω του δικηγόρου του, ότι θα επιστρέψει στην Ελλάδα τη Δευτέρα το βράδυ. «Για κάποιο λόγο αποφασίστηκε, ενήργησαν και με συλλάβανε και συνεπώς μπορεί να έρθω αντί για τη Δευτέρα την Κυριακή», πρόσθεσε.

Ερωτηθείς για τις πληροφορίες ότι βρισκόταν στις ΗΠΑ, ανέφερε ότι δεν είχε πει ποτέ ότι βρισκόταν εκεί. «Απλώς επειδή συνήθως πηγαίνω στην Αμερική, ήταν η υπόθεση των δημοσιογράφων ότι θα είμαι εκεί», υποστήριξε ο πρώην πρόεδρος του Τ.Τ.

Πέντε οι συλλήψεις

Για την υπόθεση του ΤΤ, μέχρι στιγμής έχουν συλληφθεί πέντε άτομα, ενώ εκκρεμεί η εκτέλεση άλλων δύο ενταλμάτων. Οι απολογίες των κατηγορουμένων αναμένεται να ξεκινήσουν τη Δευτέρα.

Βάση για τα συνολικά επτά εντάλματα σύλληψης και την άσκηση ποινικών διώξεων σε βαθμό κακουργήματος για 25 άτομα αποτέλεσε το πόρισμα-καταπέλτης της εισαγγελέως κατά της Διαφθοράς κυρίας Πόπης Παπανδρέου.

Η εισαγγελέας καταλογίζει στους κατηγορουμένους ότι έδωσαν το πράσινο φως για υπέρογκα δάνεια σε επιχειρηματίες χωρίς εγγυήσεις, τα οποία εκείνοι με τη σειρά τους χρησιμοποίησαν για τη δημιουργία προσωπικού πλουτισμού και όχι για την ενίσχυση της επιχειρηματικής τους δραστηριότητας.

Κάντε κλικ και δείτε το βίντεο...