Στο ξενοδοχείο όπου διέμενε στην πλατεία Ταξίμ στην Κωνσταντινούπολη συνελήφθη το βράδυ της Παρασκευής μετά την έκδοση διεθνούς εντάλματος ο πρώην διοικητής του ΤΤ, Άγγελος Φιλιππίδης.

Υπενθυμίζεται ότι ο ίδιος υποστήριζε ότι βρισκόταν στο εξωτερικό και θα επέστρεφε στην Ελλάδα τις επόμενες ημέρες προκειμένου να δώσει εξηγήσεις για την υπόθεση του ΤΤ -υπόθεση που προκάλεσε ζημιά στο ελληνικό Δημόσιο τουλάχιστον 400 εκατ. ευρώ.

Όπως πρώτο σας έγραψε το star.gr, o εντοπισμός του κ. Φιλιππίδη ήταν εύκολος για τις διωκτικές Αρχές, αφού έκανε συνεχή χρήση του κινητού του τηλεφώνου. Η έκδοσή του στην Ελλάδα αναμένεται τις επόμενες ώρες ή την Κυριακή, αφού ολοκληρωθούν οι τυπικές διαδικασίες που απορρέουν από το διεθνές ένταλμα της Ιντερπόλ.

Κατά τη σύλληψη βρέθηκαν στην κατοχή του:

-311 λίρες Τουρκίας,
-5.615 ευρώ,
-1.005 λίρες Αγγλίας,
-18.090 δολάρια Χονγκ – Κονγκ,
-220 φράγκα Ελβετίας,
-1.514 δολάρια ΗΠΑ,
-δύο κινητά τηλέφωνα κι ένα usb 2 GB ,
-μπλοκ επιταγών και κάρτες τραπεζών,
-άδεια παραμονής στην Ελβετία και άδειες ικανότητας οδήγησης αλλοδαπών Αρχών
-δύο διαβατήρια ελληνικών Αρχών, εκ των οποίων το ένα είχε λήξει και
-διάφορα έγγραφα

Σημειώνεται ότι κ. Φιλιππίδης είχε μεταβεί από τη χώρα μας στην Κωνσταντινούπολη την 03-01-2014, όπου και παρέμενε μέχρι τη σύλληψή του.

Το χρονικό της σύλληψης

Οι τουρκικές αρχές ενημέρωσαν την ΕΛ.ΑΣ περίπου στις 10.00 το πρωί του Σαββάτου ότι συνέλαβαν άτομο που δείχνει να είναι ο πρώην πρόεδρος του Ταχυδρομικού Ταμιευτηρίου.

Στη συνέχεια, προκειμένου να γίνει η ταυτοποίηση του συλληφθέντος οι τουρκικές αρχές ζήτησαν στοιχεία (φωτογραφίες και αποτυπώματα).

Το Προξενείο δεν έχει δεχθεί αίτημα από τον Άγγελο Φιλιππίδη για παροχή οποιασδήποτε βοήθειας.

Πέντε οι συλλήψεις

Για την υπόθεση του ΤΤ, μέχρι στιγμής έχουν συλληφθεί πέντε άτομα, ενώ εκκρεμεί η εκτέλεση άλλων δύο ενταλμάτων.

Βάση για τα συνολικά επτά εντάλματα σύλληψης και την άσκηση ποινικών διώξεων σε βαθμό κακουργήματος για 25 άτομα αποτέλεσε το πόρισμα-καταπέλτης της εισαγγελέως κατά της Διαφθοράς κυρίας Πόπης Παπανδρέου.

Η εισαγγελέας καταλογίζει στους κατηγορουμένους ότι έδωσαν το πράσινο φως για υπέρογκα δάνεια σε επιχειρηματίες χωρίς εγγυήσεις, τα οποία εκείνοι με τη σειρά τους χρησιμοποίησαν για τη δημιουργία προσωπικού πλουτισμού και όχι για την ενίσχυση της επιχειρηματικής τους δραστηριότητας.