Εξιτήριο από το Πανεπιστημιακό Νοσοκομείο Λάρισας πήρε το πρωί του Σαββάτου ο Σάββας Ξηρός, ο οποίος νοσηλευόταν από την περασμένη Τρίτη προκειμένου να υποβληθεί σε ιατρικές εξετάσεις, ενώ οι Αρχές εξακολουθούν να αναζητούν τον αδερφό του και εκτελεστή της «17 Νοέμβρη», Χριστόδουλο, μετά την απόδρασή του από τις φυλακές.

«Ψάχνουμε γη και ουρανό για να τον βρούμε»

Σύμφωνα με αξιωματικούς της ΕΛ.ΑΣ., η φυγή του Χριστόδουλου Ξηρού ήταν καλά οργανωμένη και δεν έγινε για προσωπικούς λόγους, αλλά με στόχο να βρεθεί στην Αθήνα.

«Ψάχνουμε γη και ουρανό για να τον βρούμε», λένε οι ίδιες πηγές, που εκτιμούν ότι η φυγή και υπόθαλψη του Χριστόδουλου Ξηρού οργανώθηκε με λεπτομέρεια κατά τη διάρκεια επαφών του με φυλακισμένα μέλη των «Πυρήνων» στον Κορυδαλλό και, κατά πάσα πιθανότητα, κρύβεται πλέον σε διαμέρισμα στην Αθήνα, με τη βοήθεια μελών του αντιεξουσιαστικού χώρου.

Επιστρέφει στο κελί ο Σάββας

Την ίδια ώρα, ο αδερφός του δραπέτη πήρε τον δρόμο για την επιστροφή στο κελί. «Μετά την ολοκλήρωση του απαραίτητου και εκτεταμένου κλινικού και παρακλινικού ελέγχουν του κ. Σάββα Ξηρού, εδόθη εξιτήριο από την Πανεπιστημιακή Νευρολογική Κλινική του Νοσοκομείου μας. Η κατάσταση της υγείας του κ. Ξηρού ήταν καλή και σταθερή καθ' όλη τη διάρκεια της νοσηλείας του», αναφέρεται σε ανακοίνωση που εξέδωσε ο διοικητής του Νοσοκομείου κ. Θανάσης Μητσιός.

Το μέλος της «17 Νοέμβρη» αναχώρησε από το Νοσοκομείο και, συνοδευόμενο από ισχυρές αστυνομικές δυνάμεις, θα οδηγηθεί, εντός της ημέρας, πίσω στις φυλακές Κορυδαλλού.