Με τα λεφτά του... Erasmus φέρεται να έκανε «πάρτι» ένας καθηγητής στο Αριστοτέλειο Πανεπιστήμιο Θεσσαλονίκης, που ελέγχεται τόσο από την δικαιοσύνη, όσο και από το ίδιο το ίδρυμα!

Ο αναπληρωτής καθηγητής και συνεργάτες του κατηγορούνται ότι προσκόμισαν πλαστά δικαιολογητικά για δαπάνες στο πλαίσιο του γνωστού φοιτητικού προγράμματος (π.χ. αεροπορικά εισιτήρια και έξοδα μετακινήσεων), κατά τα ακαδημαϊκά έτη 2010 – 2013, βάζοντας στην τσέπη 233.000 ευρώ, ενώ το χρηματικό ποσό των εικονικών φορολογικών στοιχείων υπολογίστηκε στα 148.956 ευρώ. Με τόσα χρήματα... 365 μέρες τον χρόνο φαίνεται πως ταξίδευε για να διδάξει ο άνθρωπος!

Μετά από μηνυτ��ρια αναφορά των πρυτανικών αρχών, στην Εισαγγελία Πρωτοδικών Θεσσαλονίκης σχηματίστηκε ογκωδέστατη δικογραφία που περιήλθε στην κατοχή του εισαγγελέα αντιμετώπισης εγκλημάτων διαφθοράς, Αργύρη Δημόπουλου, λόγω αρμοδιότητας. Ο κ. Δημόπουλος ζήτησε προκαταρκτική εξέταση ζητώντας να διερευνηθούν τα αδικήματα της απάτης εις βάρος Νο��ικού Προσώπου Δημοσίου Δικαίου (ΝΠΔΔ) και της κακουργηματικής πλαστογραφίας.

Παράλληλα, ο πρύτανης του ΑΠΘ, Γ. Μυλόπουλος, διέταξε πειθαρχική έρευνα, ενώ σε πταισματοδίκη αναμένεται να καταθέσουν οι δύο υπάλληλοι του πανεπιστημίου που συνέταξαν την πορισματική έκθεση και ο καθηγητής που την υπέβαλε στην εισαγγελία.

Και ολόκληρο τον χρόνο να ταξίδευε για να διδάξει, τόσα χρήματα δεν θα τα ξόδευε ο εκπαιδευτικός...