Με ένα μπουκάλι οινόπνευμα και έναν αναπτήρα στο χέρι η Αναστασία Τσιγγένη μπήκε στο δημαρχείο Ηρακλείου, όπως σας ��ράψαμε από το star.gr, απειλώντας να αυτοπυρποληθεί. Η 65χρονη γυναίκα μίλησε στο STAR και υποστήριξε ότι είναι σε απόγνωση, αφού όπως ισχυρίζεται περιμένει εδώ και 15 μήνες να πάρει 43.000 ευρώ που της οφείλει το κράτος.

«Το είχα σκοπό να καώ την Πέμπτη. Έχουμε μεγάλες ανάγκες, εγώ κι ο άντρας μου, δεν είμαστε καλά. Να μην έχουμε να πάρουμε ένα μπουκάλι νερό, να πηγαίνω να κλαίω, να μην έχω να φάω και μέχρι που με έφεραν σε σημείο, είπα τέλος, κρυώνω ,φοράω καλοκαιρινά παπούτσια, κάθομαι σπίτι με τις κουβέρτες χωρίς θέρμανση, να μην έχω να βάλω μακαρόνια, να φτιάξω να φάμε»

Η μόνη της ελπίδα, όπως δήλωσε στο STAR, είναι να πάρει τα χρήματα από την απαλλοτρίωση του οικοπέδου για να μπορέσει να ζήσει.."Την Πρωτοχρονιά τη βγάλαμε με ζαχαρόνερο" μας είπε..

“Έπαιρνα σύνταξη 360 ευρώ, μου τα κόψανε το ΕΚΑΣ, που να φτάσουν; Και ορισμένα φάρμακα δε μας τα δίνουν, το ξέρετε; Δε φτάνουν. Έχω 10 εγγόνια, έχω κλειδωθεί μες το σπίτι μου, ντρέπομαι, δε θέλω να τα δω, δεν μπορώ να τα κοιτάξω στα μάτια. Ήμασταν καλή οι��ογένεια, ανεξάρτητη, είχαμε τα λεφτά μας και ξαφνικά, τα χάσαμε όλα σε μια βραδιά"

Η δικαστική απόφαση για την πληρωμή της οικογένειας έχει βγει από τον Οκτώβριο του 2012 κι όμως η οικογένεια από την Κρήτη συνεχίζει να ζει στα όρια της φτώχιας, περιμένοντας να εκταμιευτούν τα χρήματα!

«Ο γιος μου ήταν οικοδόμος, θα του πάρουν το σπίτι, είχε πάρει δάνειο, η άλλη μου κόρη, χωρισμένη με τρία παιδιά δεν έχει υπό την κεφαλή κλίνη και όλος της κόβουν το ρεύμα, έχει να δουλέψει δυο χρόνια και τη συντηρούσαμε εμείς. Δεν μπορώ να ζήσω άλλο»

Σε επικοινωνία που είχαμε με το δήμο Ηρακλείου, μας ενημέρωσαν πως ο φάκελος της 65χρονης έχει σταλεί εδώ και ένα μήνα στο ταμείο παρακαταθηκών και δανείων, από όπου πρέπει να δοθεί χρηματικό ένταλμα, έτσι ώστε να πληρωθεί η κυρία Αναστασία.