Η 27χρονη - εκπαιδευτικός ντυμένη στα μαύρα από την κορυφή μέχρι τα νύχια στην κυριολεξία έφθασε την Πέμπτη στις επτά το απόγευμα στα γραφεία της Γενικής Αστυνομικής Διεύθυνσης Αθηνών.

Τη συνόδευε η αδελφή του Χριστόδουλου Ξηρού η Κλειώ.

Η 27χρονη ήξερε ότι θα συναντήσει κάμερες και δημοσιογράφους και φρόντισε να πάρει τα μέτρα της. Φόρεσε μαύρο σκούφο που κάλυπτε σχεδόν όλο το πρόσωπο- κασκόλ, δερμάτινο μπουφάν και μακριά μαύρη φούστα. Τα μόνα που δεν είχε καλύψει ήταν τα… χέρια της.

Αυτό που ισχυρίστηκε σύμφωνα με πληροφορίες στους άντρες της αντιτρομοκρατικής ήταν ότι δεν ξέρει που είναι ο Χριστόδουλος Ξηρός
Τους έδωσε όμως λεπτομέρειες για το πως γνωρίστηκαν, πότε και πως εξελίχθητε στην πορεία η σχέση τους.

Η 27 δασκάλα φέρεται να είπε ότι «γνωρίστηκαν σε ένα πανηγύρι στην Ικαρία το περασμένο καλοκαίρι σε άδεια που είχε πάρει ο Χριστόδουλος Ξηρός. Εκεί συναντήθηκαν 2-3 φορές και στη συνέχεια συναντήθηκαν και στην Αθήνα σε δύο άδειες που είχε πάρει για ελάχιστα λεπτά. Είχαν τηλεφωνικές επικοινωνίες, όσο ο Χριστόδουλος ήταν στη φυλακή. Έχουν διακόψει όμως τις επαφές τους και έχουν να μιλήσουν πάνω από ένα μήνα»

Στην ίδια γραμμή με την 27χρονη βρέθηκε και η σύζυγος του Σάββα Ξηρού Αλιθια Ρομερο που δήλωσε στους δημοσιογράφους ότι η 27χρονη με τον κουνιάδο της έχουν χωρίσει.

Η 27χρονη πάντως όσο περίμενε στο ισόγειο μαζί με τον δικηγόρο και την αδελφή του Χριστόδουλου Ξηρού έδειχνε να έχει οικειότητα μαζί τους.

Οι αστυνομικοί πιστεύουν ότι η 27χρονη είναι το πρόσωπο κλειδί στην εξαφάνιση του Χριστόδουλου Ξηρού. Η εκπαιδευτικός έμεινε στην αντιτρομοκρατική μέχρι τα μεσάνυχτα.

Κάντε κλικ και δείτε το βίντεο...