Πακτωλός εκατομμυρίων σε δάνεια που κατέληξαν στις τσέπες των κατηγορουμένων Κυριάκου Γριβέα και της συζύγου του Αναστασίας Βάτσικα μέσω της εταιρίας τους C& C International, ζημιώνοντας το Τ. Τ., καταγράφει η επίκουρη εισαγγελέας διαφθοράς Πόπη Παπανδρέου.

Το ΤΤ χορήγησε το 2009 δάνειο εκατομμυρίων 17 εκατομμύρια ευρώ!

Όπως διαπιστώθηκε όμως:

πρόκειται για υψηλό ύψος δανείων χωρίς εξασφαλίσεις

το Τ.Τ. ήταν ο μεγαλύτερος πιστωτής της εταιρίας

η εταιρία κατέστη υπερδανεισμένη

η ζημιά εκτιμήθηκε στο 100%, δηλαδή 17 εκ. ευρώ.

Την ίδια περίοδο που χορηγήθηκαν τα δάνεια όμως ιδρύθηκε από κοινού με το ΤΤ και τους κατηγορούμενους η εταιρία POST BANK GREEN INSTITUTE.

Η εισαγγελέας Πόπη Παπανδρέου εκτιμά ότι η συνολική ζημιά αγγίζει τα 19,8 εκατ. ευρώ και κατηγορεί τους εμπλεκόμενους για ξέπλυμα βρώμικου χρήματος. Έψαξε τις διαδρομές του μαύρου χρήματος και εντόπισε ένα λαβύρινθο εταιριών και εμβασμάτων.

Πώς γινόταν το ξέπλυμα

17 εκ. ευρώ τοποθετήθηκαν σε λογαριασμούς εταιριών σε πέντε τράπεζες

Το δάνειο έσπασε σε 57 τραπεζικές επιταγές προκειμένου να χαθούν τα ίχνη

Όλα τα χρήματα κατέληξαν σε λογαριασμούς άλλων εταιριών συμφερόντων τους

Με τα χρήματα αγόρασαν τις ήδη δικές τους εταιρίες τους που συνδέονταν με τη μέτοχο στην POSTBANK GREEN INSTITUTE με κόστος 15 εκ. ευρώ

Στη συνέχεια τα ίχνη της C&C χάνονται (!) καθώς η εισαγγε��έας διαπιστώνει ότι τον Οκτώβριο του 2011 η C&C αλλάζει όνομα σε GLOBAL CONGRESS και τον Ιανουάριο του 2012 κάνει αίτηση πτώχευσης με το νέο όνομα. Σήμερα τα ποσά που εντοπίστηκαν σε προσωπικούς λογαριασμούς των ΓΡΙΒΕΑ και ΒΑΤΣΙΚΑ είναι ασήμαντα.

Συνεργασία του ζεύγους με τον αδερφό του Γ. Παπανδρέου, Αντρίκο

Το εντυπωσιακό είναι ότι ο Κυριάκος Γριβέας φέρεται να συνεργάστηκε με τον αδελφό του πρώην πρωθυπουργού Γιώργου Παπανδρέου, Αντρίκο καθώς η εταιρία C&C φέρεται να είχε αναλάβει την προβολή της ΜΚΟ I4SENCE συμφερόντων του.

Και αυτή δεν είναι η μόνη σύνδεση: Η Αναστασία Βάτσικα διατέλεσε μέλος διοικητικού συμβουλίου σε δυο ινστιτούτα που είναι δηλωμένα στην ίδια έδρα με την ΜΚΟ του Αντρίκου Παπανδρέου στην Ελβετία.

Ο Πάνος Καμμένος μιλώντας στη ραδιοφωνική εκπομπή του Κώστα Βαξεβάνη είχε συνδέσει το σκάνδαλο του ΤΤ με την ΜΚΟ του Αντρίκου Παπανδρέου.

Όπως είχε πει «Το χρήμα φεύγει από την Κύπρο και πάει στην Αγγλία, σε άλλη θυγατρική εταιρία. Από εκεί το χρήμα φεύγει και πάει σε ένα δικηγορικό γραφείο στην Ελβετία, όπου μέτοχος των off shore εταιριών που κάνουν στην Ελβετία είναι η σύζυγος (του Γριβέα). Στην ίδια διεύθυνση έχει έδρα η εταιρία του κ. Αντρίκου Παπανδρέου».

Όλα τα στοιχεία που εντοπίστηκαν στο πλαίσιο της εισαγγελικής έρευνας θα περάσουν από το μικροσκόπιο του ανακριτή διαφθοράς Γιώργου Ανδρεάδη.