Σύμφωνα με το εισαγγελικό πόρισμα της Πόπης Παπνδρέου, και ο Λαυρέντης Λαυρεντιάδης πήρε μέρος στο πάρτι εκατομμυρίων του Ταχυδρομικού Ταμιευτηρίου.

Όπως αναφέρεται το 2009 η εταιρία ΑLAPIS πήρε 100 εκατομμύρια ευρώ με θετική εισήγηση της επενδυτικής επιτροπής παρά τους κινδύνους που αναλάμβανε το Ταμιευτήριο. Το χειρότερο είναι ότι κατέληξαν σύμφωνα με τις Αρχές σε λογαριασμό εταιρίας που ανήκε στον υπόδικο για την υπόθεση Proton Bank επιχειρηματία.

Πως κατέληξαν τα 100 εκατομμύρια στον Λαυρεντιάδη

Τα χρήματα εκταμιεύθηκαν με δυο επιταγές 59 και 40 εκατομμυρίων ευρώ. Μέσω μιας ενδιάμεσης εταιρίας κατέληξαν σε λογαριασμό εταιρίας που ανήκε 100% στον Λαυρεντιάδη.

«ΤΤ όπως Proton Bank;»

Ο Λαυρέντης Λαυρεντιάδης πάντως αρνείται πως πήρε ο ίδιος το δάνειο, αφού όπως λέει είχε αποχωρήσει από την ALAPIS.

Τι λέει ο Λαυρεντιάδης

«Τα περί προσωπικής εμπλοκής μου στην υπόθεση του Ταχυδρομικού Ταμιευτηρίου είναι ανυπόστατα και συκοφαντικά. Το κοινό Ομολογιακό Δάνειο προς την εταιρία Alapis αφορά χρονικό διάστημα που δεν είχα σχέση με τη διοίκησή της, διατηρώντας μόνο μικρό ποσοστό μετοχών».

Η απάντηση όμως έρχεται από τον συγκατηγορούμενο του Λαυρεντίαδη, πρώην αντιπρόεδρο και μεταλομέτοχο της Proton Bank Αντώνη Αθανάσογλου , που ενάμιση χρόνο μετά την προφυλάκισή τους ξεσπά κατά του Λαυρεντίαδη και τον μηνύει θεωρώντας ότι τον εξαπάτησε

Ήδη μάλιστα οι μηνύσεις του κ. Αθαναάσογλου βρίσκονται στη δικογραφία για την υπόθεση του Ταχυδρομικού Ταμιευτηρίου.

Κάντε κλικ και δείτε το βίντεο...